Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Soundos Algemene informatie:
Soundos

Over:

Soundos el Ahmadi is geboren op 20 december 1981 te Amsterdam en is van Marokkaanse afkomst. Al op 15 jarige leeftijd maakte ze kennis met het toneelspelen. Zo is zij begonnen met het spelen in meerdere producties van de jongerentheatergroep Artisjok/ Nultwintig. Haar voorkeur is altijd gegaan naar het spelen van Comedy en Drama in hetzelfde stuk.

In 2000 deed Soundos mee aan een grote reclame campagne van de Universiteit van Amsterdam (UVA). Ze stond daarmee op posters, flyers en agenda’s.
Nadat Soundos in 2001 haar Atheneum Diploma had gehaald, ging ze naar de Universiteit van Amsterdam om daar aan de studie Theaterwetenschap te beginnen. Dat beviel haar heel goed, maar na verloop van tijd kwam ze erachter dat haar hart toch meer in de praktijk van het toneelspelen zat. In 2002 beëindigde ze dan ook deze studie.

In 2003 besloten zij en 2 andere toneelspelers (Khadija Massaoudi en José Klaasse) zelf een toneelstuk te schrijven en te produceren. Zij had al met Khadija en José samengewerkt in eerdere producties van Artisjok/ Nultwintig. Hun nieuwe creatie kreeg de naam “Ik ben over 5 minuten thuis” en gingen daarmee een jaar op tour. De regie werd gedaan door Tati Waridarihawski.

Tijdens die productie deed Soundos auditie voor de film “Shouf Shouf Habibi” en kreeg uiteindelijk de rol van Aïsha, een boerenmeid in Marokko. Haar filmvader wou één van zijn 4 dochters uithuwelijken en de keus viel jammer genoeg niet op haar, terwijl zij de oudste dochter was (een schande!). In de daarop volgende scéne smeekt zij Ap (Mimoun Oïssa) om zijn keuze te veranderen en toch haar te kiezen als bruid. Soundos heeft veel kritiek (positief en negatief) gekregen over die rol. Positief om haar overtuigend acteerwerk (veel mensen herkennen haar niet eens terug) en negatief om de rol. Theo van Gogh had het ook in een column over deze opvallende onbekende actrice.
Soundos vond het spelen in “Shouf Shouf Habibi” een unieke ervaring en uitdaging om een totaal andere persoon neer te zetten dan zij zelf in het echt is.

Soundos vindt vele vormen van entertainen geweldig om te doen. Ze acteert, presenteert en is tegenwoordig Fulltime Stand Up Comedian. Stand Up Comedy is al vanaf haar 16e stiekem een droom geweest die ze nu aan het verwezenlijken is.

Om de drempel te verlagen naar de wereld van Stand Up Comedy had Soundos zich opgegeven voor de voorronde van Stand Up Comedy Concours van het Amsterdam Kleinkunst Festival. Er waren in totaal 3 voorrondes, namelijk 1 in Rotterdam en 2 in Amsterdam. De voorronde was voor Soundos de 1e keer op het podium als Stand Up Comedian. Ze stond daarna in de finale met 8 andere comedians, waaronder een aantal professionals.

Soundos is tegenwoordig te zien in het Comedycafé op het Max Eeuwenplein te Amsterdam. Soundos is ook te zien op Murphy’s Comedy Night die door het hele land tourt en ook in “The Girls Night Out”.
 

Website: www.soundos.nl
Management: PUURee Management & Organisatie
Laatste 10 nieuwsberichten:
15-10-2012 Halve finalisten Camaretten 2012 zijn bekend
15-10-2012 Halve finalisten Camaretten 2012 zijn bekend
Theater geschiedenis:
2010 - 2012 Soundos aangenaam
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100