Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Owen Schumacher Algemene informatie:
Owen Schumacher

Over:

Owen Schumacher (Hilversum, 1967) werd op zijn 17e afgewezen voor de Kleinkunstacademie omdat hij niet kon zingen. Ging uit arrenmoede rechten studeren omdat hij gehoord had dat je daarnaast veel vrije tijd had. Dat klopte. Hij deed in 1986 met cabaretgroep De Rode Raaf mee aan het Camarettenfestival. Het optreden op het festival was hun derde optreden ooit en kwam veel te vroeg. Owen ontdekte dat rechten studeren veel leuker was dan hij had verwacht en studeerde in vier en een half jaar af in twee studierichtingen: Nederlands recht en internationaal recht. Op zijn tweeentwintigste was hij mr drs maar wist nog steeds niet wat hij worden wilde. Hoorde toen via een vriend van "een nieuw soort cabaret waarbij je niet hoefde te kunnen zingen" en kwam in contact met Comedytrain.

Sinds januari 1991 is hij vaste bespeler van dit gezelschap stand-up comedians. Owen schrijft ook voor diverse bladen en programma's columns, zoals voor het AD-Magazine en twee jaar lang een "live-column" voor het AVRO-programma Thuis op Twee. Ook was hij onderdeel van het schrijverspanel van "Dit Was Het Nieuws" , waar hij in 2004 mee stopte.
(Bron: Comedytrain.nl)

Echter heeft het grote publiek hem pas leren kennen toen hij in het tv programma Kopspijkers verscheen. Daar zat hij een aantal seizoenen lang aan de tafel. Eind 2003, na meer dan 6 jaar, nam hij afscheid om samen met Paul Groot een nieuw televisieprogramma te gaan maken (Koefnoen). Daarnaast wilde hij ook het theater weer in.

In het theaterseizoen 2004-2005 stond hij op de planken met STESSEN een komisch toneelstuk samen met Plien & Bianca en Paul Groot.
Website: www.comedytrain.nl
Laatste 10 nieuwsberichten:
07-02-2010 Paul & Owen goes Musical
Theater geschiedenis:
2004 - 2005 Stessen
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100