Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Update: Jack Spijkerman definitief naar Talpa
Jack Spijkerman wíl niet alleen naar Talpa, hij is al rond met Talpa!
Dat blijkt uit het officiële persbericht van zijn nieuwe werkgever.

Na 23 jaar publieke omroep stapt Jack Spijkerman over naar Tien, het TV-station van John de Mol dat in augustus begint met uitzenden. Spijkerman gaat er een satirisch programma voor de prime time zaterdagavond maken, maar ook een sportprogramma op zondag. Daarnaast zal hij meewerken aan de ontwikkeling van andere amusementsprogramma’s.

Spijkerman gaat voor zichzelf beginnen en richt daartoe samen met Talpa Media een nieuw productiebedrijf op. Jack Spijkerman geeft verschillende redenen voor zijn opzienbarende overstap. Natuurlijk is de mogelijkheid om aan de wieg te staan van een compleet nieuwe zender daarvan de eerste. Maar ook het gebrek aan toekomst van amusement als televisiegenre bij de publieke omroep laat hij in zijn afweging meespelen. En verder zegt Spijkerman: Inmiddels heb ik een hoop ervaring met televisie opgedaan, maar ik heb ook nog zoveel ideeën waar ik aan wil werken. Veel daarvan liggen op het gebied van cabaretgerelateerde programma’s, terwijl ik het opsporen en begeleiden van nieuw talent ook geweldig vind. En daar komt bij dat het genre amusement bij de publieke omroep, wat Den Haag betreft, volledig in het verdomhoekje zit. Politici zijn het openlijk oneens over de vraag of een programma als Kopspijkers in de toekomst nog wel kan bij de publieke omroep. Dat is toch niet te geloven!
Ik ben pas heel kort geleden in gesprek geraakt met John de Mol en zijn mensen, maar dankzij de inhoudelijke mogelijkheden die ik bij Tien krijg waren we er erg snel uit.

De afspraken tussen Jack Spijkerman en Talpa Media voorzien in de oprichting van een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling en productie van amusementsprogramma’s voor televisie. De aandacht van het bedrijf - waarin beide partijen aandeelhouder zijn - richt zich op cabaret, maar uitstapjes naar sport, comedy of spelprogramma’s zijn ook mogelijk. Voor Jack Spijkerman betekent dat een aanzienlijke uitbreiding van zijn ontplooiingsmogelijkheden. Ook qua zekerheid gaat hij er sterk op vooruit aangezien de afspraken met Talpa voor acht jaar zijn aangegaan.TV3 & NOVA hebben in de uitzending een reactie van Spijkerman.
Nederland 3, 19.20 en 22.20 uur.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
27-04-05 - 18:18

Bron: Medialog.


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100