Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
BN-ers willen graag in Cafe de Wereld!
Café De Wereld neemt maar een paar minuten van VARA Live in beslag; toch zijn er vijftig man met het item bezig. Eindredacteur Thijs Bayens vertelt: Eén popje wordt alleen al door vijf mensen bestuurd en de techniek staat pas in de kinderschoenen. We zijn ook zeker van plan om het uit te breiden, met betere gezichtsuitdrukkingen en motoriek. Toch is de techniek niet het belangrijkst, die is op zichzelf niet interessant. Die is een middel, geen doel. Belangrijker zijn de scherpe teksten die onder leiding van Harm Edens en Ger Apeldoorn geschreven worden. Want De Wereld is in de eerste plaats toch satire.

Georgina Verbaan, Maxima, Frans Bauer: zij zitten in het Café, terwijl andere BN’ers geen plaatsje aan de bar van Remco krijgen. Over wie er in Café De Wereld komt is voortdurende discussie, ook vanuit de VARA. Maar het ontstaat toch echt in het hoofd van de schrijvers en de tekenaar Mark Retera. Die maakt in eerste instantie een schets in 2D, als tekening dus. Het karakter moet dan al werken. Dan moeten we er nog een passende stem bij zoeken en een passende motoriek voor vinden. Nog een hele klus, en die eindigt niet altijd succesvol. Het gebeurt ook regelmatig dat er eentje halverwege sneuvelt omdat we er niet tevreden over zijn.

Vooral vrouwelijke BN'ers sneuvelen nogal eens op de tekentafel van Retera: Knappe vrouwen zijn moeilijk na te maken, die zijn heel regelmatig en symmetrisch. Iemand als Femke Halsema is gewoon te mooi om te parodiëren, mannen zijn wat dat betreft veel makkelijker.
Het gebeurt regelmatig dat we BN’ers aan de lijn krijgen die vragen of ze ook in De Wereld mogen. Ook grote namen ja, maar daar doen we niets mee. We krijgen ook wel eens telefoon van deze of gene BN’er die niet blij is met zijn karakter. Doen we ook niets mee. Dat is journalistiek, de pen van de schrijver is ons kompas en die bepaalt wie erin komen en wat zij doen.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
11-03-05 - 02:02

Bron: Medialog.


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100