Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Guzman opgepakt wegens recalcitrant gedrag
Cabaretier Javier Guzman is woensdagavond opgepakt wegens recalcitrant gedrag en openbaar dronkenschap. Dat verklaart persvoorlichter Eric Vermeulen van de politie Amsterdam vrijdag. Donderdag meldde het impresariaat van Guzman, dat hij door drie onbekende jongens in elkaar was geslagen. De jongens hadden Guzman herkend, waarna commotie ontstond.

De politie kreeg woensdagavond melding van een vechtpartij in een cafe aan de Zeedijk. Bij aankomst was daar geen sprake meer van. Ze troffen wel twee mannen aan, waaronder cabaretier Guzman. "Beide heren hadden bloed aan de handen en schaafwonden aan het gezicht", aldus Vermeulen. Bij navraag wat er donderdagavond gebeurd was, antwoorde de heren dat er een vechtpartij had plaatsgevonden. De politie probeerde de mannen te sussen en adviseerde hen om aangifte te doen. Het was voor de politie duidelijk dat de heren dronken waren en adviseerde hen om naar huis te gaan. "Er was geen land met ze te bezeilen", verklaart Vermeulen.

Het tweetal ging, na opnieuw te zijn gesommeerd om naar huis te gaan, weer de confrontatie met de politie aan. Guzman beledigde de agenten en er ontstond een handgemeen tussen de agenten en de twee mannen. De politie besloot daarop om beide mannen aan te houden wegens openbaar dronkenschap en recalcitrant gedrag.

Op het politiebureau werd een arts van de GGD gehaald om de verwondingen van het tweetal te behandelen. Het duo heeft de nacht doorgebracht in de cel en kon om zes uur vrijdagochtend het bureau weer verlaten.

De onduidelijkheid is groot.
Een Amsterdamse taxi chauffeur vertelde dat het allemaal anders gelopen is.

Update 13:09
Op AT5 (Regional zender van Amsterdam) is het interview met de taxi chauffeur te bekijken. Zie: http://www.nieuws.nl/bericht/7/5586
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
19-02-05 - 12:12Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100