Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Winaars Cameretten!
De winnaars van Cameretten 2004 zijn bekend! Allereerst reikte Sjoerd Pleijsier de publieksprijs uit. Deze won Ted Griffioen met 41% van de stemmen. Paul van Soest had de eer om namens de jury de persoonlijkheidsprijs uit te reiken aan Nathalie Baartman. Volgens de jury “Toont ze haar vakmanschap in een gevarieerde en boeiende conference, waarin zij met een hoge energie het traditionele cabaret letterlijk in een nieuwe ‘jurk’ steekt.”. Na een intensief beraad, kondigde juryvoorzitter Paul van Soest de nieuwe winnaar van Cameretten 2004 aan; Anuar Aoulad Abdelkrim!


De jury, bestaande uit Anita van der Spek, Liselore Dam, Ron Megens, Paul van Soest en Hélène Weenink als publieksjurylid, vond dat de deelnemers erg uiteenlopende acts hebben laten zien. Ze liet weten dat de keuze niet unaniem was, maar het volste vertrouwen te hebben in de uiteindelijke winnaar. “Door een duidelijke spanningsopbouw en af en toe een kwetsbare opstelling weet hij de aandacht van het publiek en jury bijna continu vast te houden.”. Het festivalpubliek was veelal enthousiast over de deelnemers, wat voor de organisatie reden is om haar tevredenheid over het festival uit te spreken.

Het talent en podiumpresentatie van de aanstormende cabaratiers maakte het festival een genot om naar te kijken. Na het spetterende optreden van het Groot Niet Te Vermijden, was er een spetterend eindfeest, waar de bezoekers samen met de deelnemers konden swingen tot in de late uurtjes. Dit vormde een terecht knallend einde voor een succesvol Cameretten 2004!

De finalisten van Cameretten gaan tijdens de finaletournee van december tot en met februari langs verschillende theaters in het land. De aftrap van deze tour is op 6 december in cafe DE in Maastricht. Hiermee wordt het zichtbare gedeelte van het festival afgesloten. Echter achter de schermen gaat Cameretten door. Om meer latent talent te verwerven blijft Cameretten aankomende cabaratiers actief signaleren en stimuleren.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
28-11-04 - 06:06

Bron: Cameretten


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100