Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Acda en de Munnik 'CD van de Week' bij Onstage
Deze week is de CD van Acda en de Munnik genaamd 'Liedjes van Lenny' 'CD van de week' bij OnStage.nl

Lenny is de hoofdpersoon uit de rockmusical 'Ren Lenny ren' waarmee Acda en de Munnik tot mei 2005 door het land reizen. De liedjes uit die voorstelling zijn vanzelfsprekend terug te vinden op een album. De cd staat vol met dat wat we van het muzikale duo kennen: liedjes over over jou & mij, over liefde en verlangen.

Toch is er een belangrijk verschil tussen Liedjes van Lenny en de vroegere albums. Met name op de eerste twee platen waren liedjes mild door de sobere begeleiding van piano en gitaar, maar op de nieuwste plaat wordt het duo bijgestaan door een band. De liedjes zijn nog steeds herkenbaar, maar klinken met elektrische gitaar, bas, drums, hammondorgel en banjo een stuk steviger.
Toch is er ook nog veel vertrouwds. De piano is nog vaak aanwezig, Thomas en Paul gaan door met het zingen van verhaaltjes, en doen dat bij voorkeur meerstemmig.
[center]
[img]http://www.cabaretmagazine.nl/images/nieuws/07-10-04liedjesvanlenny.jpg[/img][/center]
Er zijn enkele sympathieke ballads, zoals `Kleine man` en het hartverscheurende `Voor jou`. `Minnaars en verliezers` doet in de verte aan Tom Waits denken, `Mijn client` heeft iets Beatle-achtigs. En er zijn nu ook echt een paar stevigere nummers, `Wat ik zie moet ik hebben` bijvoorbeeld.

Het lijkt erop dat Acda en de Munnik geprobeerd hebben zichzelf te vernieuwen. Dat is voor een deel gelukt. Toch zijn de liedjes van Lenny voornamelijk liedjes van Acda en de Munnik. Maar dat hoeft geen bezwaar te zijn.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
07-10-04 - 18:18

Bron: OnStage


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100