Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2016

Dit voorjaar vindt de 23e editie van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (“ASCF”) plaats. Het ASCF is een jaarlijks terugkerend cabaretevenement in Amsterdam en wordt volledig georganiseerd door studenten. Tijdens het ASCF krijgen zes jonge, getalenteerde cabaretiers de kans zich te bewijzen voor een groot publiek.

 
Het ASCF kent twee halve finales, die op 12 en 13 mei in het TOBACCO Theater in de Nes plaatsvinden. De finale van het ASCF is op 2 juni in het DeLaMar Theater, waar de winnaar van de juryprijs dit jaar ook een reis voor twee personen zal winnen naar het Fringe Festival in Edinburgh—hét internationale comedyfestival.
Alle drie de avonden worden begeleid en afgesloten door gevestigde namen op het gebied van cabaret en kleinkunst. Gastoptredens zullen dit jaar verzorgd worden door Peter Pannekoek, De Partizanen en Stefan Pop. René van Meurs, Harry Glotzbach en Tom Sligting zullen de avonden presenteren.
 
De kaartverkoop opent voor ASCF 2016 op 17 maart 2016 om 09:00 uur.
Data, locaties en aanvangstijden
Halve finale 1: donderdag 12 mei 2016 om 20:30 in het TOBACCO Theater met De Partizanen / MC: Tom Sligting
Halve finale 2: vrijdag 13 mei 2016 om 20:30 in het TOBACCO Theater met Stefan Pop / MC: Harry Glotzbach
Finale: donderdag 2 juni 2016 om 20:00 in het DeLaMar Theater met Peter Pannekoek / MC: René van Meurs
 
Over het festival
Het voornaamste doel van het ASCF is om aanstormend talent een opstapje te bieden naar een carrière binnen de cabaretwereld. Het festival wordt ieder jaar georganiseerd door een bestuur bestaande uit Amsterdamse studenten, die zich een jaar lang naast hun studie inzetten om het festival in goede banen te leiden en verder te laten groeien.
Het ASCF kent twee halve finales, waarbij het publiek telkens één winnaar uitkiest, én een finale op waar de beide winnaars zullen optreden. Ook zal de organisatie een wildcard weggeven aan een halve finalist, waardoor uiteindelijk drie finalisten zullen strijden om de publieks- en de juryprijs in het DeLaMar Theater.
Dit jaar zal de 23e editie van het festival plaatsvinden. Eerdere edities zijn onder andere gewonnen door De Partizanen, Alex Ploeg, Kasper van der Laan, Tim Fransen en Pieter Derks.

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
17-03-16 - 09:56:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100