Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Bekendmaking Poelifinario en Neerlands Hoop nominaties

Zondagavond 9 juni worden de genomineerden van de Poelifinario en de Neerlands Hoop 2013 bekend gemaakt. De bekendmaking wordt gedaan in het Vara radioprogramma Sara op Zondag.

Sara op Zondag is te beluisteren op Radio 2 van 20 tot 22 uur. Tussen 21.30 en 21.45 uur maakt presentatrice en cabaretier Yora Rienstra de genomineerden bekend die 29 september kans maken op de Poelifinario of de Neerlands Hoop 2013. De Poelifinario gaat naar die theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. De Neerlands Hoop is voor de meest belovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief. De cabaretprijzen worden uitgereikt op zondag 29 september in De Kleine Komedie.

De prijzen
Richard Groenendijk won in 2012 de Poelifinario, Ali B ging er vorig jaar met de Neerlands Hoop vandoor. De prijzen worden sinds seizoen 2002-2003 uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD).

De prijzen bestaan uit fotoportretten van de bekroonden, gemaakt door Corbino (Anton Corbijn), die worden opgenomen in de 'Fotoportrettengalerij Cabaretiers' in De Kleine Komedie Amsterdam. 

De jury
De VSCD Cabaretjury 2013 bestaat uit voorzitter Erik Pals (oud-directeur Theater Diligentia en Pepijn, Den Haag, sinds maart 2013 directeur RO Theater Rotterdam), Laura Marcus (programmeur Agora, Lelystad); Patrick van den Hanenberg (journalist de Volkskrant); Nico Baars (directeur Westland Theater De Naald); Minou Bosua (De Bloeiende Maagden); Roel Coppelmans (directeur Posttheater Arnhem); Mike Peek (freelance journalist en recensent kleinkunst).

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
07-06-13 - 12:58Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100