Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Finalisten Cameretten bekend
Drie dagen lang hebben negen jonge cabaretiers het oude Luxor Theater op zijn kop gezet tijdens de Halve Finale van Cameretten. Elke avond zat in het publiek de jury van Cameretten 2012, bestaande uit Joost Nuissl, Martin van Waardenberg, Robert Jan Grünfeld, Mike Peek en Joyce van Dongen. Op vrijdagavond maakte de juryvoorzitter, Joost Nuissl, bekend wie door mogen naar de finale op zaterdag 24 november in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Daar gaan zij strijden om de belangrijkste prijs van het festival, de FACTUA Juryprijs.
 
Door naar de finale gaan: Jelle Denturck, René van Meurs en Tom Lash.
 
De jury over de finalisten:
Jelle Denturck met zijn programma Omtrent verlies:
Op het podium staat een droevige clown die met een natuurlijke tragiek zijn verhaal vertelt. Jelle oogt zelfverzekerd en oorspronkelijk en laat zien een goed gevoel voor theater te hebben. Hij moet wel oppassen voor het debiteren van te veel flauwiteiten en het doorbreken van de betovering. 
 
René van Meurs met zijn programma Voor de storm:
René van Meurs is een intelligente grappenmaker en een taalknutselaar die in een hoog tempo zijn materiaal op het publiek afvuurt. Het programma heeft een mooi thema. Zijn scherpe observaties verpakt hij op slimme wijze, en hij brengt daarin leuke rare dwarsverbanden aan. Het programma is af, maar soms te gepolijst waardoor de spanning hier en daar weg ebt. 
 
Tom Lash met zijn programma REM: 
Tom Lash wil in zijn programma REM graag alles begrijpen van de wereld om zich heen. Hij neemt hiervoor publiek en jury op een bijzondere manier mee in zijn zoektocht naar antwoorden. Het programma van Tom bevat sterke en subtiele originele grappen, die hij ogenschijnlijk vrij achteloos het publiek in laat vallen. De toon waarop hij zijn programma brengt varieert te weinig, evenals zijn fysieke houding op het podium, Een schepje er bovenop en iets meer dynamiek zou geen kwaad kunnen. Zijn eigen kijk op de wereld is in ieder geval interessant genoeg om verder te ontwikkelen. 
 
Finale:
Zij spelen voor 1500 man op het grote podium van het nieuwe Luxor Theater. Na de pauze wordt het publiek getrakteerd op een gastoptreden van Eric Koller, terwijl dezelfde vijfkoppige jury in beraad gaat. Na het gastoptreden wordt bekend gemaakt wie er naar huis gaat met de Factua Juryprijs, de Publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs. Als afsluiter is er de afterparty in de Rijnfoyer van het nieuwe Luxor Theater met de Rotterdamse DJ Dandy Dave. De afterparty is ook toegankelijk voor het publiek van de halve finale.
 
Cameretten 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door Factua. 
 
Meer informatie over de halve finalisten is te vinden op www.cameretten.nl of via onze social media: 

Twitter 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
24-11-12 - 08:06:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100