Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Het 25ste Groninger Studenten Cabaret Festival gaat bijna beginnen!

Over een week is het dan zover. Het 25ste Groninger Studenten Cabaret Festival gaat van start. Het Groninger Studenten Cabaret Festival is een van de vier grootste Nederlandse cabaret festivals. Het festival bestaat dit jaar 25 jaar en viert daarmee zijn vijfde lustrum en dat wordt zeker niet onopgemerkt gelaten. De hoofdgedachte van het festival is altijd geweest; het bieden van een springplank voor jong, aanstormend cabaret talent. Hier zijn door de jaren heen al grote namen uit voortgevloeid zoals Theo Maassen, Jochem Myjer en het duo Mike Boddé en Thomas van Luyn.

Op 26, 27 en 28 oktober staat de Stadsschouwburg van Groningen in het teken van het 25ste festival. Op woensdag en donderdag zullen de 6 halve finalisten gaan strijden om een van de drie felbegeerde plekken in de finale op vrijdag. Wie o wie zal er vandoor gaan met de Jury, Publieks en/of de Persoonlijkheidsprijs. Alle drie de avonden zullen er ook gastoptredens plaatsvinden van topcabaretiers. Thijs van Domburg zal hier een van zijn. Ook wordt elke avond gepresenteerd door mensen uit het vak. O.a. oud-deelnemer Thomas van Luyn neemt deze taak op zich.

Op zaterdag 29 oktober zal de week nog worden afgesloten met een avond geheel in het teken van het 5de lustrum: het Cabaretbal. Er zullen deze avonden verschillen cabaretiers de show gaan stelen. We kunnen al verklappen dat Jan Jaap van der Wal dan aanwezig is.

De 6 halve finalisten hebben dit weekend hun laatste try-out tour weekend zodat ze volgende week er helemaal klaar voor zijn om de Stadsschouwburg plat te gaan spelen. Wil je de 6 halve finalisten zien? Wacht dan niet te lang met kaarten bestellen en ga snel naar www.ssbg.nl

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
19-10-11 - 06:03:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100