Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Vanaf zaterdag op Nederland 1: vier maal ‘Evenblij met 60 jaar cabaret’

 De Nederlandse televisie bestaat in oktober 60 jaar. Om dit te vieren brengt de VARA het vierdelige programma ‘Evenblij met 60 jaar cabaret’ waarin het Nederlandse cabaret van de afgelopen 60 jaar centraal staat. Frank Evenblij duikt zaterdags tussen 20 augustus en 10 september in de roemruchte historie en brengt een ode aan een oer-Hollandse traditie.

 Op geheel eigen wijze belicht Evenblij de rol van cabaret in ons land en vindt hij overeenkomsten in de thematiek die door de jaren heen aan bod is gekomen. Alle onderwerpen worden langs de zijlijn geduid door de meest invloedrijke cabaretiers van de afgelopen 60 jaar: Herman Finkers, Youp van ’t Hek, Freek de Jonge, Gerard Cox, Bert Visscher, Theo Maassen en Paul van Vliet.

Al 60 jaar zijn religie, het koningshuis en de politiek dankbare onderwerpen voor cabaretiers. Over de invloed van bepaalde grappen en specifieke acties praat Frank met gasten als Antoine Bodar, Dries van Agt en Herman Pleij. Frank reconstrueert bekende gebeurtenissen uit de cabaretgeschiedenis, zoals de ondergang van het biermerk Buckler, de actie ‘Bloed aan de Paal’ van Neerlands Hoop en de oproep van voormalig premier Balkenende om terughoudend te zijn met grappen over de koningin.

Ook trekt Evenblij het land in om Nederlanders te confronteren met de spiegel die hun al die jaren door het cabaret is voorgehouden. Kloppen de vooroordelen en waarom is cabaret al 60 jaar zo ongekend populair? Bijzondere rollen zijn weggelegd voor André van Duin, die Frank een verkorte cursus ‘Nederlands Variété en Revue’ geeft, en Jeroen van Merwijk, met wie hij samen de complexe wereld van ‘vrouw en humor’ probeert te doorgronden.

Evenblij met 60 jaar Cabaret’ is ook een programma vol met geestige, harde, bijzondere cabaretfragmenten die samen met de verhalen en interviews van Frank Evenblij een compleet beeld geven van een mooie vaderlandse traditie.


‘Evenblij met 60 jaar cabaret’, Aflevering 1 op zaterdag 20 augustus om 21.45 uur bij de VARA op Nederland 1

In ‘Evenblij met 60 jaar cabaret’ gaat het over de kritische satire op politieke kopstukken, van gemoedelijk naar snoeihard. Frank praat met Dries van Agt over de oudejaarsconferences van Wim Kan en met Rita Verdonk over de satire rond haar persoon. Ook een gesprek met André van Duin over de opkomst en ondergang van de Revue en speciale aandacht voor het Koninklijk Theater Carre in Amsterdam. De onderwerpen worden van commentaar voorzien door de top van het Nederlandse cabaret.


Aflevering 2, zaterdag 27 augustus/Aflevering 3, zaterdag 3 september/Aflevering 4, zaterdag 10 september

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
17-08-11 - 09:58Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100