Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Acteur John Kraaijkamp (86) overleden

De 86-jarige acteur John Kraaijkamp senior is zondagmiddag in Laren overleden. De acteur kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen.

John Kraaijkamp met zijn zoon John Kraaijkamp junior
De vier kinderen van Kraaijkamp, hun partners en zijn laatste ex-vrouw Mai Lun waren bij de acteur toen hij in het Rosa Spier verzorgingshuis in Laren overleed. ‘Zoals hij het graag wilde,’ zegt woordvoerder van de familie Sidney Brandeis. Kraaijkamps conditie was de afgelopen weken sterk achteruit gegaan.

Comedy
Kraaijkamp was een veelzijdig acteur. Bij het grote publiek is hij bekend door rollen in de show Johnny en Rijk (met Rijk de Gooyer) en televisieseries De Brekers en Het zonnetje in huis, maar Kraaijkamp speelde bijvoorbeeld ook in de Oscarwinnende film De Aanslag en in diverse toneel- en musicalproducties.

Wanneer Kraaijkamp gecremeerd zal worden is nog onbekend, maar er komt een gelegenheid voor het publiek om afscheid van de acteur te nemen. Dit zal in het Amsterdamse De La Mar-theater plaatshebben. Op de websites CondoleanceRegister.nl en Condoleance.nl zijn binnen enkele uren na de bekendmaking van Kraaijkamps dood al bijna tweeduizend condoleances voor hem binnengekomen.

Kraaijkamp domineert tv-avond
Nederland keek maandag massaal terug op het bewogen leven van Johnny Kraaijkamp senior. Verschillende zenders besteedden aandacht aan de zondag overleden acteur en komiek. De TROS wist meer dan anderhalf miljoen kijkers te trekken met Johnny Kraaijkamp 1925-2011. De special staat daarmee op de derde plek in de Kijkcijfer Top 10. RTL bracht een eerbetoon met Bij Het zonnetje in huis, een blik achter de schermen van de comedyserie waar Kraaijkamp jarenlang in speelde. Meer dan een miljoen mensen zagen het programma.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
19-07-11 - 05:50

Bron: elsevier.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100