Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Deelnemers voor het 25ste Groninger Studenten Cabaret Festival bekend!

De halve finalisten die eind oktober 2011 in de Stadsschouwburg van Groningen gaan strijden voor een plekje in de finale op 28 oktober zijn bekend.

In de weekenden van 20/21 mei en 4/5 juni kreeg iedere deelnemer 20 minuten de tijd om zijn programma te laten zien. De selectiecommissie had hierna de zware taak om de knoop door te hakken en uit al deze aanmeldingen de beste 6 te selecteren. De selectiecommissie bestond dit jaar uit Audrey Bolder, regisseuse van het festival en bekend van o.a. het cabaretduo Bolder& Plante en de theatervoorstelling Tsi Tsi Tsigane, Richard van Bilsen, oprichter van de website over cabaret en stand-up comedy www.zwartekat.nl en Adriaan Bruin, gespecialiseerd in cabaret en programmeur. Het bleek een ideale samenstelling van de commissie.

De kandidaten die de selectierondes met succes hebben doorstaan en op 26 en 27 oktober 2011 in de halve finale staan zijn:

  • Vera van Zelm
  • Jeroens Clan
  • Hiske Schipper
  • Jörgen Scholtens
  • Iris Pieterse
  • Yvonne America

Buiten het feit dat het dit jaar een lustrumjaar is, is er nog iets anders dat het 25ste festival bijzonder maakt. Nog nooit eerder hebben er in een festival zo veel vrouwelijke solisten in de halve finale gestaan. Het is uniek voor een cabaretfestival.

De zes bovenstaande kandidaten gaan het traject richting het festival volgen. Audrey Bolder gaat de deelnemers begeleiden tot aan het festival en samen zullen ze er voor gaan zorgen dat er 6 acts op het podium van de Stadsschouwburg van Groningen staan die de zaal helemaal plat gaan spelen. In september en oktober zal de try-out tour gaan plaatsvinden en wel op de volgende data:

Try out tour 25ste GSCF Werftheater Utrecht 9 en 10 september 2011
Theater Pepijn Den Haag 30 september en 1 oktober 2011
Vlaams Fruit Antwerpen 7 en 8 oktober 2011
Comedy Theater Amsterdam 14 en 15 oktober 2011
Concordia Enschede 21 en 22 oktober 2011

Dit rijtje wordt nog aangevuld met 2 avonden op 23 en 24 september. De kaarten voor de try-outs zijn verkrijgbaar via de desbetreffende theaters.

Houd de site www.gscf.nl in de gaten voor meer informatie over het festival en de deelnemers!

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
08-06-11 - 08:13:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100