Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Martin van Ginkel nieuwe directeur VSCD

Het bestuur van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft vandaag bekendgemaakt dat Martin van Ginkel (Utrecht, 1958) per 1 september 2011 is benoemd tot directeur van de VSCD.

Hij is hiermee de opvolger van Hans Onno van den Berg, die voor het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd nog een nieuwe fase in zijn werkend leven wil beginnen.

Van Ginkel heeft ruime ervaring in de podiumkunsten. Hij was de afgelopen jaren hoofd Cultuur & Sport bij de provincie Noord-Brabant. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als directeur van Stichting Kunst & Zaken, als directeur van het landelijke Fonds voor Podiumprogrammering & Marketing en als directeur van poppodium 013 in Tilburg. Op dit moment is hij voorzitter van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF).

Leo Pot, voorzitter a.i. van het VSCD-bestuur, is erg tevreden met de benoeming. “Van Ginkel kent het veld en is sterk gericht op samenwerking. Ook heeft hij in het verleden laten zien een cultureel ondernemer te zijn. De theaterbranche is sterk in beweging en er wordt de komende periode van de VSCD een belangrijke en nadrukkelijke rol verwacht. Dat betekent aandacht voor de bevordering van de podiumkunsten in algemene zin, maar vooral voor de directe belangenbehartiging van de podia zelf. Door zijn ervaring en deskundigheid is hij de aangewezen persoon om de vereniging door een woelige periode te loodsen.“

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
23-05-11 - 06:50Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100