Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Persbericht Veldhuis & Kemper
Debuutalbum Veldhuis & Kemper goed voor Goud!
Release nieuwe album: 04 oktober 2004

Hilversum, 15 september 2004 – Het debuutalbum ‘Half zo Echt’ van het cabaretduo Veldhuis & Kemper is ruim een jaar na de release in juni 2003 goed voor ruim 40.000 verkochte exemplaren in Nederland en is hiermee een Gouden Plaat. Gisteravond kregen Richard Kemper en Remco Veldhuis na afloop van hun theatershow in Rotterdam een gouden exemplaar uit handen van EMI Music. Het bereiken van de gouden status van een debuutalbum komt bij Nederlandse artiesten zelden voor en het resultaat is - zeker in de huidige neergaande markt – dan ook zeer uitzonderlijk.

De eerste single van het album, ‘Ik Wou Dat Ik Jou Was’, was reeds in het najaar van 2003 met meer dan 50.000 verkochte exemplaren goed voor een gouden single. Het nummer stond wekenlang in de allerhoogste regionen van de charts en kwam in de top 10 van meest gedraaide nummers op de Nederlandse radio over heel 2003. ‘Ik Wou Dat Ik Jou Was’ kwam bovendien in de Sky Radio/Telegraaf verkiezing van “Beste Nederlandstalige nummers ooit” op de 4e plaats. Deze lijst werd samengesteld door ruim 10.000 kiezers.

De andere 2 singles van het debuutalbum, ‘Bijzonder’ (september 2003) en ‘Te Blond’ (maart 2004), kwamen beide eveneens in de charts met een verdienstelijke top 30 notering. Ook hier scoorden beide nummers bijzonder hoog in de airplay-charts. Dankzij de brede airplay-ondersteuning van het album en de diverse singles werd Veldhuis & Kemper in het jaar van hun doorbraak, 2003, de 4e meest gedraaide Nederlandse artiest.

Naar aanleiding van het debuutalbum ‘Half zo Echt’ werden Veldhuis & Kemper genomineerd voor een TMF-Award in de categorie ‘Beste Popgroep Nationaal’ en maar liefst 3 nominaties voor een Edison Music Award. De nominatie voor het album in de categorie ‘Beste Luisterlied/Kleinkunst’ leverde hen ook daadwerkelijk de felbegeerde Edison Music Award op.

Vanaf 1 september 2004 touren de cabaretiers Veldhuis & Kemper weer volop in de Nederlandse theaters, maar nu met het fonkelnieuwe programma ‘Hitsig!’. Een cabaretconcert met veel muziek van het debuutalbum ‘Half zo Echt’ maar ook van het nieuwe, op 4 oktober 2004 te verschijnen album ‘Als het gaat waaien’. Op dit album staan 13 gloednieuwe nummers van het duo. Net als bij het debuutalbum is het nieuwe album in nauwe samenwerking met producer Rob van Donselaar gecreëerd.

De eerste single van het nieuwe album ‘Kaartenhuis (als het gaat waaien)’ kwam afgelopen maandag uit. Het nieuwe album ‘Als het gaat waaien’ is verkrijgbaar vanaf 4 oktober 2004.

Einde persbericht
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
16-09-04 - 23:23:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100