Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Finalisten Concours om de Wim Sonneveldprijs bekend

Woensdag 6 april maakte juryvoorzitter Hijlco Span de finalisten bekend van de 24e editie van het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Dit onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival richt zich op het ontwikkelen van nieuw cabaret en kleinkunst talent. Dinsdag en woensdag streden zes halve finale-acts om een plek in de finale op zaterdag 9 april. De halve finales in het DeLaMar Theater werden gepresenteerd door cabaretier en oud winnaar van de Wim Sonneveldprijs Thijs Maas.
De finale wordt gepresenteerd door Viggo Waas en Peter Heerschop, en er is een gastoptreden van zangeres Rolinha Kross.

De finalisten van het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2011 zijn:

  • Poolvogel
  • Louise Korthals
  • Hermitage.

De jury bestaat uit journalist en recensent Ruud Buurman, theaterdirecteur Jan Gras, actrice en comédienne Marjan Luif, componist en theatermuzikant Martijn Breebaart en programmamaker Hijlco Span (voorzitter). Dit gezelschap bepaalt a.s. zaterdag wie zich winnaar van de Wim Sonneveldprijs 2011 mag noemen.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival onderscheidt zich van andere cabaretfestivals en -concoursen door een uitgebreide voorselectie en een landelijke try-out tournee waarbij sterk de nadruk wordt gelegd op de artistieke ontwikkeling. Tijdens de tournee zijn de halve finalisten gecoacht door professionele theatermakers en regisseurs. Eerdere finalisten van het Concours waren Maarten van Roozendaal, Claudia de Breij, de Vliegende Panters, Thomas Acda en Droog Brood.

De finalisten strijden zaterdag in het DeLaMar Theater om de Wim Sonneveldprijs, in de Wim Sonneveldzaal. De prijs bestaat uit een beeld van de oervader van het Nederlandse cabaret gemaakt door Jannus Limperg. Tevens wordt een publieksprijs uitgereikt. De drie finalisten zijn vanaf september te zien in theater in het hele land.

Kaarten voor de finale op zaterdag 9 april (20.00 uur) zijn te bestellen via www.delamar.nl of 0900 – 33 52 627 (35 cpm). Meer informatie over het festival is te vinden op www.amsterdamskleinkunstfestival.nl.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
07-04-11 - 15:54:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100