Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Alex Agnew in premiere met More human than human
Als een eenmansleger staat hij op het podium. Niets lijkt Alex Agnew omver te krijgen. En dat sluit volledig aan bij de insteek van zijn 3e voorstelling More human than human, waarin hij zichzelf zowel als de ‘good’ als de ‘bad guy’ profileert.
 
         Alex Agnew (1973) maakt al jaren furore op de Vlaamse podia, terwijl hij in Nederland nauwelijks bekend is. Dat is op zich al opmerkelijk. Agnews humor is rauw en grof en niet bedoeld voor zachtzinnigen en diepzinnigen; zijn humor heeft dan ook niets te maken met de absurdistische stijl van cabaret van Wim Helsen en de nog altijd legendarische Urbanus, die als ‘typisch Vlaams’ ervaren worden.

         Agnew moet het vooral hebben van zijn provocerende uitspraken en kneiterharde uitlatingen. Geen spaander laat hij heel van o.a. terroristen en het haar van Helmut Lotti. Maar daarbij mag ook de nodige nationale zelfspot niet ontbreken. Vlaamse nationale sporten zouden veldrijden en kinderen neuken zijn, en een regering is voor onze zuiderburen net als God: “ze willen erin geloven, maar twijfelen aan het bestaan” 

Lees de volledige recensie

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
29-11-10 - 17:59:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100