Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Traditionele oudejaarsconference niet meer

 2010 wordt niet afgesloten met een ouderwetse oudejaarsconference. De VARA, de omroep die het jaarlijkse cabaret traditioneel uitzendt, pakt het dit jaar helemaal anders aan. Oudejaarsavond staat Gedoog, Hoop & Liefde op het programma, een speciaal voor televisie ontwikkelde voorstelling van topcabaretiers. Dat heeft de VARA dinsdag bekend gemaakt.

 
De show wordt gepresenteerd door Erik van Muiswinkel. Daarnaast werken onder meer Thomas van Luyn, Mike Boddé, Sanne Wallis de Vries en Ronald Goedemondt aan het programma mee. Gedoog, Hoop & Liefde is vrijdag 31 december om 21.35 uur te zien bij de VARA op Nederland 1.
 
De VARA breekt hiermee met een lange traditie van oudejaarsconferences. In 1954 debuteerde Wim Kan met zijn oudejaarsconference en in 1966 werd de voorstelling voor het eerst op televisie uitgezonden.Later maakten cabaretiers als Seth Gaaikema, Freek de Jonge, Youp van ‘t Hek, Lebbis & Jansen en Jan Jaap van der Wal furore met de oudejaarsshows.
Sinds enkele jaren zendt ook SBS6 jaarlijks op oudejaarsavond de cabaretvoorstelling van Guido Weijers uit. De commerciele omroep gaat daar dit jaar gewoon mee door en heeft Weijers voor de vijfde keer op rij weten te strikken.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
24-11-10 - 18:01Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100