Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Cabaretier in staking vanwege btw-verhoging

 Om een daad te stellen tegen de plannen van het kabinet om de btw van entreebewijzen voor o.a. culturele evenementen te verhogen van 6 naar 19% is cabaretier Thijs Kemperink in staking.
De jonge comedian uit het Twentse Albergen wil zijn actie voortzetten tot 5 december: “Laat ik vooropstellen dat dit een ludieke actie is, want tot genoemde datum heb ik géén optredens staan. Maar Pakjesavond is nu typisch zo’n mooie avond, waarop de surprises worden uitgepakt en er misschien toch vanuit het kabinet een fraai cadeau kan worden uitgepakt in de vorm van de voortzetting van de 6%-heffing op entreekaarten.” Volgens de bevlogen theatermaker zal voorgenomen verhoging van de btw leiden tot teruglopende bezoekersaantallen, doordat de entree voor veel mensen te hoog gaat worden: “We moeten met z’n allen oppassen dat kunst in het algemeen niet elitair gaat worden, want kunst en cultuur is voor alle inwoners van dit land.” Kemperink betreurt het dan ook dat er ook fikse bezuinigingen worden aangekondigd voor de cultuursector: “Goed doordachte bezuinigingen zijn bespreekbaar, maar men heeft nu de neiging om met een motorzaag te gaan snoeien in een bed vol violen.”

Twee dagen na zijn staking is de cabaretier met zijn eerste soloprogramma te zien in Minitheater Het Everloo te Rossum

Note: Uiteraard is dit persbericht als grap bedoeld. Hierbij wil de redactie meteen aandacht vragen voor de petitie tegen de BTW-verhoging via: http://www.zegneetegendebtw.nl

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
18-11-10 - 13:00Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100