Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Winnaars 24ste Groninger Studenten Cabaret Festival

Dara Faizi is op vrijdag 29 oktober in de Stadsschouwburg Groningen de grote winnaar geworden van het 24ste Groninger Studenten Cabaret Festivak. De 22-jarige Dara, die in Amsterdam studeert, sleepte zowel de Publieksprijs als de Juryprijs in de wacht. Dara bracht volgens de jury “een persoonlijk verhaal, met ingehouden drama en relativerende zelfspot, met humor en ernst. Dara heerst over het podium, als confronteur en publieksmenner.”

Dara was de enige solist in de finale. De andere finalisten, de twee klassiek geschoolde muzikanten Maartje & Kine en het absurdistische trio Malt, vielen buiten de prijzen. Halve finalist Bart Melief ging naar huis met de Persoonlijkheidsprijs. De jury is ervan overtuigd “dat Bart Melief zijn plek op het podium meer dan verdient, maar dat hij zich vragen moet durven stellen bij de inhoudelijke kwaliteiten van zijn performance. Attitude heeft hij te over.”

Het Groninger Studenten Cabaret Festival is één van de vier grootste cabaretfestivals van Nederland. Eerdere winnaars waren o.a. Theo Maassen, Ernst van der Pasch en Jochem Myjer.

De finalisten van het festival gaan de komende maanden op tournee langs theaters in onder meer Maastricht, Den Haag en Amsterdam. Voor meer informatie over het festival, de deelnemers en de finalistentour: www.gscf.nl

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
04-11-10 - 16:28:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100