Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Vanavond cabaretavond!

Vanavond cabaretavond op TV:

Comedytrain:
Al twintig jaar is Comedytrain het middelpunt en keurmerk van stand-up comedy in Nederland. Toomler in Amsterdam is de thuisbasis van Comedytrain en dé stand-up comedyclub van Nederland. Vele bekende comedians als Hans Teeuwen, Theo Maassen, Dolf Jansen en Sanne Wallis de Vries legden hier de basis voor de stap naar de theaters. In de tweede uitzending van ‘VARA Presenteert Comedytrain’ op donderdag 18 maart om 21.25 uur op Nederland 3, is Howard Komproe te zien. 

Howard Komproe werd in 1971 geboren in Den Haag. Al op vroege leeftijd was hij geïnteresseerd in het theater. Na de lagere school ging hij naar de balletmavo in Rotterdam. Komproe bracht een verplichte tijd in dienst door voordat hij naar de toneelschool in Utrecht ging. Toen hij naam begon te maken als stand-up comedian in het party- en clubcircuit, verliet hij de toneelschool en deed auditie bij Comedytrain.

Nadat hij zich had aangesloten bij Comedytrain richtte hij samen met Najib Amhali het comedy-quintet ‘Freshwagon’ op waarmee hij vaak op het podium stond. Naast het theater werkt Komproe ook voor televisie en radio. Zo had hij een hoofdrol in de Veronica-serie ‘Westzijde Posse’ en had hij een eigen radioshow op Talkradio. Ook presenteerde hij vele grote festivals. In 2000 stond Komproe voor het eerst met een soloprogramma in het theater. Inmiddels heeft hij vijf avondvullende cabaretvoorstellingen op zijn naam staan.  

Jan Jaap van der Wal is bij het programma verantwoordelijk voor de artistieke begeleiding. "Comedytrain biedt een mix van ervaren comedians en nieuw talent", aldus artistiek leider Jan Jaap van der Wal. "Dit jaar laten we onder andere de kersverse winnaar van de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival Emilio Guzman zien, Camerettenfinalist Thijs van Domburg en de zeer controversiële, maar o zo grappige Doug Stanhope uit Amerika. Een bijzondere jaargang van VARA Presenteert Comedytrain."

‘VARA Presenteert Comedytrain’, donderdag 18 maart om 21.25 uur bij de VARA op Nederland 3. 

 

Comedy Corner
In ‘VARA’s Comedy Corner’ elke week een overzicht van de beste buitenlandse comedy. Frank Evenblij ontvangt samen met comedy-kenner Leon Happé twee Nederlandse comedians die hun visie geven op buitenlandse comedy en op vakbroeders van over de grens. Met deze week Henry van Loon en Owen Schumacher over onder andere John Cleese en ‘Between Two Ferns’. 

Met de gasten wordt aan de hand van meegebrachte fragmenten gesproken over inspiratiebronnen, trends en populaire filmpjes op internet. In deze uitzending bijvoorbeeld een fragment waarin John Cleese een blindengeleidehond dood schiet, koningin Elizabeth (die van het Verenigd Koninkrijk ja) hints speelt met de Blairtjes, maar ook beelden van de meest pijnlijke talkshow aller tijden, ‘Between Two Ferns’ met Zach Galifianakis.
 
Veel van de vertoonde fragmenten kunnen na afloop van het programma in een uitgebreidere versie teruggekeken worden via de website van het programma: vcc.vara.nl.

  ‘Comedy Corner’, donderdag 18 maart om 22.00 uur bij de VARA op Nederland 3.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
18-03-10 - 10:33Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100