Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Eerste Nominaties Poelifinario bekend

De eerste genomineerden voor de VSCD Cabaretprijzen 2010 zijn bekend. 
Cabaretiers Claudia de Breij, Jeroen Zijlstra en het cabaretduo Mike & Thomas zijn genomineerd voor de Poelifinario 2010, de VSCD Cabaretprijs voor de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. 
De uitreiking vindt plaats op zondag 26 september a.s. in De Kleine Komedie in Amsterdam.

 

De eerste lichting genomineerden: 

Hete Vrede van Claudia de Breij:
De jury: "Claudia de Breij heeft zichzelf verdiept in de huidige tijd en heeft de grote innerlijke noodzaak ons daarover kalm en weloverwogen het vuur aan de schenen te leggen. Zij legt vingers op onze, maar evengoed haar eigen, zere plekken. Of zij nu priemt of aait, het effect ervan is groot. Evenals van de vragen die zij stelt: ben je goed of fout, ben je laf of dom, neem je je eigen verantwoordelijkheid, zijn we eigenlijk niet allemaal NSB'ers? Hete Vrede is een meer dan geslaagd cabaretprogramma, intelligent bedacht, fraai van vorm, hilarisch van toonzetting en met prachtige liedjes. Misschien wel cabaret zoals cabaret ooit bedoeld moet zijn geweest ". 

 

Liefde en Dorpsgevoel van Jeroen Zijlstra
Volgens de jury: "Jeroen Zijlstra is uitgegroeid tot een van de beste componisten en tekstschrijvers. Hij en zijn groep Zijlstra bewijzen met Liefde en Dorpsgevoel dat liedprogramma's zich op alle terreinen moeiteloos kunnen meten met elke vorm van kleinkunst. Onder regie van Dick Hauser en begeleid door een uitmuntend trio muzikanten, schudt Jeroen Zijlstra alle schuchterheid van zich af en is hij een persoonlijkheid met oprechte melancholie en emoties. Zijn verhalen en zijn prachtig gezongen waarheden kunnen een zaal diep raken."

 


Sex & Drugs & Hoog-Barok van Mike & Thomas
"Voor het uitvoeren van een geloofwaardige parodie op een kunstvorm, moet je de echte kunst beheersen. Pas dan kun je het, in overtreffende trap, belachelijk maken. Mike Boddé en Thomas van Luyn, woordkunstenaars en muzikale wonderkinderen, doen dit soms tot in de perfectie. Hun gezamenlijke creativiteit levert een cabaretvorm op die nog het best te omschrijven is als 'superieure onzin'. Bewust van tradities en andere theatergenres gaan Mike & Thomas in Sex & Drugs & Hoog-Barok volstrekt hun eigen gang. Zeer verzorgd, absurdistisch en met een taalgevoel om van te watertanden", aldus de jury.

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
15-03-10 - 11:31:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100