Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Jeroen Leenders winnaar Leids Cabaret Festival

De Vlaamse stand-upcomedian Jeroen Leenders is door de jury uitgeroepen tot de winnaar van het Vara Leids Cabaret Festival. Het publiek koos voor Emilio Guzman, de jongere broer van cabaretier Javier Guzman.

 
De jury noemde Leenders een "performer pur sang" en was verbaasd over het gemak waarmee hij op het podium staat. "Met ogenschijnlijk simpele uiteenzettingen neemt hij ons mee naar zijn wereld. Je gaat mee in zijn observaties." De jury waardeerde de kracht waarmee hij grote thema's op een menselijke manier voor het voetlicht wist te brengen. "Hij staat op cynische wijze positief in het leven."
 
Sorry
Leenders (31) uit Gent is al langer actief als stand-upcomedian. In 2008 won hij de Gouden Kabouter op Cabaretesk in Eindhoven. Hij tourt momenteel langs de theaters in Vlaanderen met zijn voorstelling 'Sorry, ik ben Jeroen Leenders'. Tijdens de finale van het jaarlijks terugkerende cabaretfeest in de Leidse Schouwburg stonden drie finalisten op het podium. Naast Leenders en Guzman stond een tweede Vlaming in de finale, Bart Cannaerts. Zij hadden de halve finale op donderdagavond en de voorrondes begin februari overleefd. Uit 46 aanmeldingen waren acht deelnemers geselecteerd voor de voorronden.
 
Vlaamse invasie:
Dat er dit jaar een Vlaamse invasie gaande was, heeft ook de jury gemerkt. De derde finalist, Bart Cannaerts, is namelijk ook een Vlaming. "Mooi dat onze zuiderburen laten zien hoe vernieuwend zij omgaan met de term 'cabaret'. De Nederlanders moeten zich eens achter de oren krabben".

Het Leids Cabaret Festival werd dit jaar voor de 32e keer gehouden en is toonaangevend op het gebied van  nieuw cabarettalent.

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
14-02-10 - 08:53

Bron: spitsnieuws.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100