Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Jack Spijkerman: Ik heb Kopspijkers van hun afgepakt.

Er is al veel te veel over geschreven: de overstap van Jack Spijkerman naar Talpa en het helaas misgelopen avontuur bij John de Mol. Maar Jack zelf wilde nauwelijks praten over deze periode in zijn carrière. Jack kijkt terug op de afgelopen vier jaar en trekt een aantal opmerkelijke conclusies.

Goed contract, nog betere kansen.
In 2005, midden in het tv-seizoen maakte Jack bekend dat hij de VARA na 23 jaar zou verlaten en zou overstappen naar Talpa.
Hij kreeg de kans om een creatief bedrijf te beginnen.
Jack was naar eigen zeggen gek op de publieke omroep maar wilde de ‘hartstikke goede kans’ niet laten schieten. ‘Dat wilde ik al zo lang, een eigen creatief bedrijf beginnen’.

Jack kreeg een ‘geweldig contract’ al vond het volk dat al snel zakkenvullen.
Jack zegt: Nee, want dan had ik al veel eerder mijn zakken kunnen vullen.
Ook vindt Jack het niet hypocriet dat hij met de man van het grote geld, John de Mol in zee ging. De man waar hij altijd hard tegenaan trapte. Ik vind het nog steeds niet hypocriet want ik kon mijn programma maken in volledige vrijheid.

De periode.
Jack kreeg het zwaar te voorduren door de kijkers. Dat is heel heftig, zegt hij nu.
Jarenlang kreeg ik roem en eer, en vele prijzen, en dan opeens deug je niet meer, ben je een zakkenvuller. Dat komt heftig aan.

In eerste instantie dacht Jack dat de vele kritiek kwam vanwege zijn overstap naar John de Mol. ‘Maar pas veel later, nog niet eens zo lang geleden, dacht ik: er kwam een boosheid bij van de mensen, ik pakte hen iets af: Kopspijkers’.
de populariteit van Kopspijkers was enorm. Wekelijks keken 3 miljoen mensen/gezinnen naar Kopspijkers. ‘Dat heb ik van ze afgepakt en onbewust zijn de mensen daar heel boos over geworden. Het was hun zaterdagavond, dat heb ik me veel te weinig gerealiseerd’.

Verder met waar we gebleven waren.
Al snel kwam Jack met Koppensnellers, maar daar had de kijker geen trek meer in. Ja dat is mis gegaan, dat kan gebeuren. Je moet ook dingen proberen in je leven,.
Toch geeft hij ook toe dat hij een fout gemaakt heeft. Ik ben een zelfde soort programma gaan maken als Kopspijkers. Het was eigenlijk een aftreksel van Kopspijkers. Jack denkt dat alle kritiek en de onzekerheid er mede voor heeft gezorgd dat hij besloot Koppensnellers te gaan maken. Dan verstomt misschien de kritiek, dachten we. Maar dat is stom geweest. Ik had gewoon een volledig nieuw programma moeten bedenken.

Maar nu.
In het najaar maakt Jack zijn comeback op tv, bij RTL4 met  Wat Vindt Nederland. Hij heeft er veel zin in al blijft het ook spannend. Maar geen zelfmoord als het niet lukt.
De eerste peiling voor het programma is ook al gedaan, zegt Jack. Negentig procent van de bevolking is blij dat ik het programma ga doen.
 

:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
06-08-09 - 20:33

Bron: mediajournaal.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100