Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Freek de Jonge hoofdgast bij nieuw festival

Den Bosch krijgt een cabaretfestival. Koningstheater en Koningstheaterakademie slaan de handen ineen voor Cabaretfestival Coeurkamer, dat elk jaar in juni gehouden moet worden.

Met dit festival willen Koningstheater en Koningstheaterakademie zich sterk maken voor de waardering van het Nederlandse cabaret en aandacht vragen voor jong talent. Voor de eerste editie van 15 tot en met 21 juni is Freek de Jonge de hoofdgast. Hij eert op zaterdag 17 juni in een speciale voorstelling Neerlands Hoop, het cabaretduo dat hij vormde met de vijf jaar geleden overleden Bram Vermeulen. De twee dagen ervoor brengen studenten van de Koningstheaterakademie in 'Sterker dan de tijd', een hommage aan diezelfde Bram Vermeulen, die frequent gastdocent was op de academie.

Op donderdag 18 juni geeft Freek de Jonge een masterclass aan oud- studenten van de Koningstheaterakademie, onder wie Natalie Baartman en Jochen Otten.

Vrijdag 19 juni houdt het Koningstheater 'De grote kredietcrisisshow' in samenwerking met de Bibliotheek in Den Bosch. Het wordt een avond met debat, discussie en cabaret.

Zaterdag staat de afstudeervoorstelling van vierdejaarsstudent Huibert Wilschut in het Koningstheater. Wilschut is dichter en zanger en ontvangt gasten uit de muziek.

Het festival wordt zondag afgesloten met een eerbetoon aan de in 2003 overleden Willem Wilmink. Studenten zingen werk van Wilmink en Frank Verhallen presenteert zijn boek met cd over Wilmink in de reeks Koningstheatercahier.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
16-05-09 - 13:34

Bron: brabantsdagblad.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100