Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Cabaret voorstelling afgelast vanwege bedreiging

Het bezoek dat het Amerikaanse moslimcabarettrio Allah Made Me Funny zaterdag aan Venlo zou brengen, gaat niet door. Dat heeft het Nederlandse management Refresh Entertainment donderdagavond bekendgemaakt. Het trio wilden de geboorteplaats van PVV-leider Geert Wilders spontaan bezoeken om met diens achterban en Wilders-haters te praten op straat.

Maar volgens de politie in Venlo hebben sommige mensen op verschillende internetfora gedreigd de gesprekken van de grappenmakers te 'saboteren', zegt manager Khalil Aitblal. „Het is niet leuk meer, de sfeer is gespannen terwijl die jongens alleen maar wilden lachen met mensen en een ontspannen gesprek wilden voeren. Ik wil het risico niet nemen dat die jongens iets gebeurt. Daarom hebben we het maar afgeblazen.”

Volgens de Venlose wijkagent Marco Titulaer was er geen reden om aan te nemen dat de boel in Venlo daadwerkelijk zou escaleren. „Maar je weet maar nooit; dus ik begrijp dat het is afgeblazen. Het ligt gevoelig. Wel jammer.”

„Komt er eens een positief geluid vanuit islamitische hoek, wordt de boel verstoord”, aldus een teleurgestelde Aitblal. Volgens de manager zijn ook de cabaretiers teleurgesteld. „Die vonden het leuk om met de mensen op straat in gesprek te gaan.”

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
12-04-09 - 12:06

Bron: telegraaf.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100