Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Vondelpark Openluchttheater gaat door

Het heeft er lange tijd niet goed uitgezien voor het Vondelpark Openluchttheater, maar een jaar actie voeren heeft toch gewerkt. Het Vondelpark Openluchttheater gaat door! De Gemeente Amsterdam en verschillende Stadsdelen waaronder Oud Zuid hebben de handen in een geslagen en hebben de toekomst van het Openluchttheater tot 2012 veilig gesteld.
 
Bij het vaststellen van het Kunstenplan voor de periode 2009-2012 – eind december 2008 - heeft de Gemeenteraad via een motie van PvdA en Groen Links toch nog geld kunnen toevoegen aan het fors verlaagde budget. Met een extra bijdrage van de stadsdelen en steun van diverse fondsen blijkt dat het totaal voldoende is om door te kunnen gaan met de programmering. Lange tijd was onduidelijk welke stadsdelen wat gingen bijdragen maar afgelopen week werd dit duidelijk.
 
Het Vondelpark Openluchttheater is de Gemeenteraad dankbaar voor haar steun, hetzelfde geldt voor alle bezoekers aan het Openluchttheater, die via handtekeningen en andere oproepen hebben duidelijk gemaakt dat sluiting geen optie was. Bovenal wil de organisatie alle artiesten van harte danken voor alle steun en acties in de zomer van vorig jaar. Bezoekers en artiesten hebben de politiek laten weten dat het Vondelpark Openluchttheater moet blijven bestaan. Dat is zeker de basis geweest voor een uiteindelijk positieve besluitvorming.

UPDATE: Vandaag werd ook bekend dat het openluchttheater in Eibergen in de problemen zit. Er is een renovatieproject opgezet om het theater groter te maken en zo meer omzet te kunnen behalen. Onder andere Herman van Veen en André Manuel hebben hun naam verbonden aan het renovatieproject en vormen het Comité van Aanbeveling.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
19-03-09 - 12:16Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100