Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Omroep C lijkt niet te redden, Bijlo in actie!

Omroep C lijkt het niet te redden. Van de 50.000 benodigde leden heeft de omroep voor kunst en cultuur er slechts 20.000. Ad ’s-Gravesande doet een laatste oproep: Toetreding van Omroep C is de enige sleutel om de hoeveelheid en het niveau van kunst en cultuur bij de publieke omroep in de toekomst te waarborgen en te versterken.

Volgens ’s-Gravesande wordt de aandacht voor kunst en cultuur in het publieke bestel ‘ernstig bedreigd’. Dit wordt ondermeer veroorzaakt door de mogelijke toetreding van PowNed en Wakker Nederland, in combinatie met de groei van MAX en mogelijke continuering van Llink.
De omroep heeft nog vijf weken om de benodigde 50.000 leden te behalen. Ambassadeurs als Jeroen Krabbé, Halina Reijn, Janine Jansen, Erwin Olaf en Johanna ter Steege vragen publiekelijk aandacht voor Omroep C. Culturele instellingen melden zich massaal om de ledenwerving te ondersteunen, aldus een woordvoerder.
Komende weken voeren 1500 boekhandels actie door middel van een speciale Omroep C-campagne, in samenwerking met de Boekenbon. Nieuwe leden krijgen een boekenbon ter waarde van 10 euro bij inschrijving.

Vincent Bijlo misschien de reddende engel?
Cabaretier Vincent Bijlo is vandaag benoemd tot crisismanager. 'LLiNK mag niet omvallen', aldus Bijlo. 'Wij kunnen het ons als samenleving niet permitteren in deze tijden van crisis afscheid te moeten nemen van omroep LLiNK. LLiNK heeft de afgelopen jaren bewezen dat het maken van duurzame radio- en televisieprogramma's van groot belang is. Dat de omroep zelf nog niet zo duurzaam gebleken is, betreur ik ten zeerste. Maar dit mag ons niet uit het veld slaan. 'Geld speelt geen rol,' zei Bommel altijd, en daar houden wij ons aan'.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
23-02-09 - 16:50

Bron: mediajournaal.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100