Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Genomineerd voor Poelifinario 2008

Droog Brood, Hermans Finkers, Sara Kroos, Jochem Myjer en Maarten van Roozendaal zijn genomineerd voor de Poelifinario 2008. Dit maakte de voorzitter van de Cabaretjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) zaterdag 20 september jl. bekend in het NCRV radioprogramma Cappuccino. Voor de Neerlands Hoop is door de jury één cabaretier genomineerd. Zijn/haar naam zal op de dag van de prijsuitreiking bekend worden gemaakt. De uitreiking vindt plaats op zondag 16 november in de Kleine Komedie Amsterdam.

De Neerlands Hoop
De Neerlands Hoop was tot nu toe de VSCD Cabaretprijs voor de theatermaker(s) met een opvallende ontwikkeling in de eerste jaren van hun carrière. Met ingang van het seizoen 2007-2008 wordt de Neerlands Hoop uitgereikt aan die veelbelovende theatermaker(s) die volgens de jury het grootste toekomstperspectief heeft/hebben.

De Poelifinario
De Poelifinario is de VSCD Cabaretprijs voor theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Genomineerd voor de Poelifinario 2008 zijn:

Droog Brood met De kip met de gouden enkels
De stijl van Bas Hoeflaak en Peter van de Witte is volgens de jury uniek in het cabaretlandschap. "De kip met de gouden enkels is een hilarische relatietherapie, spannend, schurend, uitstekend geacteerd, met veel oog voor het subtiele", aldus de jury.

Herman Finkers met Na de Pauze
"Zijn comeback is tevens Finkers ontroerendste programma in zijn dertigjarige carrière. Finkers komt voor muisstille zalen tot de essentie van het bestaan: het leven is één ongeneeslijke ziekte, alleen de liefde doet er toe", aldus de jury.

Sara Kroos met Bries
De jury: "Bries is met grote liefde en inzicht gemaakt en Kroos toont haarscherp haar persoonlijkheid en de heftige dilemma's die deze opleveren. Hier staat een volwassen theatervrouw, een groot authentiek talent, dat niet genoeg gekoesterd kan worden."

Jochem Myjer met De Rust Zelve
De jury: "De combinatie van technische grappen, het verbluffende contact met zijn publiek en zijn timing en beheersing maken van De Rust Zelve een zeer overtuigende voorstelling, waarin kolder en intelligentie prachtig samen gaan."  

Maarten van Roozendaal met Het Wilde Westen
"
Er lijkt geen einde te komen aan de ontwikkeling van Van Roozendaal en zijn secondanten Kracht en De Groot die door onbaatzuchtig musiceren elkaar tot grote hoogte stuwen", aldus de jury.


Over de VSCD Cabaretprijzen en de jury
Voor de VSCD Cabaretprijzen komen vormen van theateramusement in aanmerking, die gerekend worden tot de Nederlandse kleinkunst, te weten het cabaret- en chansonaanbod. Ook mengvormen van cabaret en/of chanson met kenmerken van onder meer toneel, dans, muziektheater, stand up comedy, circus en mime worden hiertoe gerekend. Het genre wordt gekarakteriseerd door zijn authentiek en professionele literair-muzikale inhoud, terwijl de jury van deze Nederlandse prijzen als voorwaarde stelt dat het programma overwegend Nederlandstalig is.

 

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
20-09-08 - 13:40Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100