Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Najib Amhali benefiet voor ziekenhuis in Jeruzalem
Najib Amhali haalde maandagavond al zijn grappen uit de kast voor de Hadassah-ziekenhuizen in Jeruzalem. In een uitverkocht Theater Carrť in Amsterdam trad hij belangeloos op met zijn voorstelling Zorg dat je erbij komt. Vrijwilligersorganisatie Young Hadassah Holland had Amhali gevraagd voor de benefietavond.

Najib haalde met de kaartverkoop meer dan 60.000 euro op voor de ziekenhuizen in IsraŽl. De artsen daar behandelen iedereen, ongeacht hun geloof, afkomst of politieke overtuiging. IsraŽli's en Palestijnen werken hier op een vreedzame manier samen. Young Hadassah bestaat uit mensen tussen de 18 en 35 jaar die overal ter wereld geld inzamelen om de ziekenhuizen financiŽle steun te bieden.

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen en zijn vrouw woonden de benefietvoorstelling bij, evenals enkele andere prominenten als voetbaltrainer Louis van Gaal en topadvocaat Geert-Jan Knoops. Kaarten voor de show waren binnen enkele uren uitverkocht. Op het laatste moment konden mensen maandagavond nog bij de kassa van Carrť terecht voor stoelen die normaal niet worden verkocht, hoog in de nok waar je amper iets kunt zien. Sommige mensen wilden de immens populaire cabaretier zo graag 'zien' dat zij een slechte plek op de koop toe namen.

Na afloop van de voorstelling kreeg Amhali een reis naar IsraŽl aangeboden om de situatie in de ziekenhuizen met eigen ogen te bekijken. In een muur van het ziekenhuis is zijn naam gegraveerd om hem te bedanken voor zijn inzet.

Het is de tweede keer dat Amhali zich onbaatzuchtig inzet voor Young Hadassah. Op 7 november 2004, een paar dagen na de moord op filmmaker Theo van Gogh, trad de grappenmaker op in de uitverkochte Schouwburg Amstelveen met zijn programma Most Wanted. Met zijn optreden voor een multicultureel publiek, om te bewijzen dat mensen met een verschillende culturele achtergrond samen kunnen leven, haalde hij ruim 8000 euro op voor de ziekenhuizen in Jeruzalem.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
12-02-08 - 07:38

Bron: telegraaf.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100