Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Bert Visscher voor doven
Op donderdag 25 oktober 2007 om 20.00 uur zal de voorstelling ‘Stoffe Jongens’ van Bert Visscher in de Goudse Schouwburg vertolkt worden in Nederlandse Gebarentaal. Op deze manier wil de Goudse Schouwburg cabaret ook toegankelijk maken voor doven en slechthorenden.

Toegankelijk voor doven en slechthorenden
Bert Visscher staat op 25 oktober 2007 met ‘Stoffe Jongens’ in de Grote zaal van de Goudse Schouwburg. Terplekke wordt de voorstelling gefilmd en geregisseerd, waardoor de voorstelling ook live te volgen zal zijn in de Kleine zaal. Ervaren tolk Erika Zeegers vertaald de voorstelling in Nederlandse gebarentaal. Zij is zeer bedreven in het tolken van theatervoorstellingen. Eerder tolkte zij muziek en cabaretvoorstellingen van Hind, VOF de Kunst, NUHR, Youp van ’t Hek, Theo Maassen, e.a. Ook Bert Visscher heeft ze eerder vertolkt. Op televisie is ze regelmatig te zien bij Paul de Leeuw. Woensdag 19 september j.l. werd Erika Zeegers omtrent deze bijzondere voorstelling in TV-programma 'De Wereld draait door' geïnterviewd door Matthijs van Nieuwkerk.

Stoffe Jongens
Na een succesvolle blindedarmoperatie raast de Groningse cabaretier Bert Visscher weer vol energie over de podia. Met volle overgave stort hij zich op het leven van een noeste mijnwerker die weinig meer kan dan stof hoesten en zijn laatste, zwarte adem uitblazen. Het gros van zijn medemijnwerkers leeft niet meer en zijn enige zoon, een mietje met smetvrees, heeft hem verlaten. Maar wat te doen met zijn laatste wens om zijn as uitgestrooid te krijgen in de mijn? Hè, wat een gezeik zo vlak voor zijn laatste, zwarte adem. Was hij maar gewoon in de schacht gebleven toen ze de mijn sloten.
Stoffe jongens tot het eind!
Toegang
De voorstelling duurt in totaal twee uur en wordt onderbroken door een pauze. Na afloop zal Bert Visscher een bezoek brengen aan de toeschouwers in de Kleine zaal. Doven en slechthorenden kunnen de voorstelling samen met maximaal één horende persoon bezoeken. De toegangsbewijzen kosten € 15,- per stuk. Kaarten kunnen gereserveerd worden via de kassa van de Goudse Schouwburg. Vermeld daarbij ‘Bert Visscher in gebarentaal’.

Telefoonnummer: 0182-513750
Email: [email protected]
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
27-09-07 - 10:08:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100