Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Eenmalige glossy voor Youp van't Hek
AMSTERDAM - Het moet, vindt cabaretier Youp van ’t Hek (53), een magazine worden dat iedere Bekende Nederlander de lust ontneemt ooit nog zijn naam aan een glossy te verbinden. De eerste Youp, vooralsnog een eenmalige uitgave, ligt begin november in de kiosk en is bedoeld als bijtende persiflage op de huidige mode van ego-glossy’s, die de Nederlandse bladenmarkt teistert.
,,Niemand,” gnuift Van ’t Hek, ,,zal na de verschijning van Youp in het
café nog hardop durven zeggen dat hij óók een eigen glossy wil. Het is toch te zot voor woorden al die bladen. En om wie gaat het? Om Linda de Mol, om eenmalige uitgaven rond Ruud Gullit en Matthijs van Nieuwkerk. Zelfs iemand als Catherine Keyl doet mee. Goedele Likkens gaat er één krijgen en Ruk Felderhof heeft er al één. Straks krijgt Verlinde zijn Albert, de eerste homo-glossy. Het gaat maar door…”

Het eerste nummer van Youp - een samenwerkingsverband tussen de kleinkunstenaar, de VARA en uitgeverij Thomas Rap - staat volgens Van ’t Hek al in de steigers. De kersverse cover informeert de lezer over de heilzame werking van yoghurt (‘Meer heb je niet nodig voor de perfecte huid’) en bevat onder het kopje Brilbui (‘Wat doet een bril met je?) tips op het gebied van lifestyle.

Met rubrieken als ‘Laat me je broekzak zien en ik vertel je wie je bent’ en Youps Knuffeljunk (‘Het is heerlijk om haar iets te geven’) draagt de komiek bovendien zijn steentje bij aan de psychologie-van-de-koude-grond waarmee de tegenwoordige glossy is doordesemd. Ook wordt gedacht aan advertenties, al hoeven dat van de bedenker geen echte te zijn. ,,Wij tonen in Youp wat er écht in die Unox-blikjes zit.”

Youp van ’t Hek: ,,Het is deze zomer natuurlijk een echte teenslipper-zomer. O ja , ik verschijn pas in november. Nou, dan maken we toch een gezellig,
extra dik kerstnummer? Ik las in Matthijs dat Matthijs van Nieuwkerk dagelijks tien wattenstaafjes gebruikt. Ik verslind tandenstokers, heb er nooit genoeg. Ik denk dat de lezers die de échte Youp willen kennen, wel om zulke informatie verlegen zitten.”

Van ’t Hek hoopt dat de toevoeging ‘Van de makers van Linda’, die op de cover prijkt, door Linda de Mol sportief wordt opgevat. ,,Zo niet, dan zien we elkaar bij de rechter. En die zegt natuurlijk dat dit als humor moet worden uitgelegd.”
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
27-06-07 - 07:50

Bron: ad.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100