Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
A.S.C.F. weer van start
De A.S.C.F.-commissie zal dit jaar opnieuw het Amsterdams Studenten Cabaret Festival organiseren. Het zal de veertiende keer zijn dat studenten afkomstig uit vrijwel heel Nederland de degens met elkaar zullen kruisen. De halve finales zullen plaatsvinden op dinsdag 8 en donderdag 10 mei 2007. Plaats van bestemming voor de halve finales zal Cultuurcentrum Griffioen zijn. Als ontknoping zal op zaterdag 19 mei 2007 de finale plaatsvinden in Theater de Rode Hoed.

Halve finales:
Voor het eerst in de geschiedenis van het A.S.C.F. zullen er voorrondes plaatsvinden in de vorm van halve finales. Deze halve finales zullen beiden bestaan uit drie deelnemers en een slotact. De slotact van de eerste halve finale zal worden verzorgd door Samba Schutte. Robbert-Jan Proos, A.S.C.F.-winnaar van de vorige editie, is bereid gevonden de slotact tijdens de tweede halve finale te verzorgen. Door middel van een publieksprijs op beide avonden zal worden bepaald welke personen er naar de finale doorstromen. De
jury zal door middel van een wildcard bepalen welke cabaretier het finaletrio compleet maakt.

De deuren van Cultuurcentrum Griffioen zullen op beide dagen openen omstreeks 20:00 uur, waarna om 20:30 uur het festival zal aanvangen. Griffioen, het Cultuurcentrum van de Vrije Universiteit, bevindt zich op de Uilenstede 106 te Amstelveen.

Finale
De finale zal net als tijdens de vorige editie plaatsvinden in Theater de Rode Hoed. De in totaal drie deelnemers die na de halve finales zijn overgebleven zullen strijden om een jury- én een publieksprijs. Voorafgaand aan de einduitslag zal Ronald Goedemondt het publiek entertainen met een slotact.

Theater de Rode Hoed zal haar deuren openen om 19:30 uur, waarna om 20:00 uur het startschot gegeven zal worden voor de ontknoping van het festival. Theater de Rode Hoed bevindt zich in hartje Amsterdam aan de Keizersgracht 102.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2007 is gestart op 1 maart jl. Voor zowel de halve finales als de finale kan er contact opgenomen worden met Cultuurcentrum Griffioen via het nummer 020 598 50 33. De prijs voor het bezoeken van een halve finale zal € 7,- bedragen, studenten betalen hiervoor echter € 5,-. Een kaartje voor de finale zal € 10,- kosten.

Achterliggende gedachte
De organisatie van het A.S.C.F. wil laten zien dat student zijn 'meer is dan studeren alleen'. Het wil kwaliteiten zoals creativiteit, intellect en humor stimuleren en nieuw talent een kans geven. Dit kan door studenten die zich met cabaret bezighouden een kans te bieden een optreden te verzorgen voor een groot publiek.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
27-04-07 - 08:40:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100