Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Youp toont zich stuk milder
We wrijven ons de ogen voor de zekerheid nog maar eens een keertje uit, maar het beeld verandert niet: Youp van t Hek heeft zn gympen aan de wilgen gehangen en beweegt zich voort op de pooierbak van de schoenenwereld: de lakschoen.

Gelijktijdig signaleren we een koddig colbertje dat het midden houdt tussen een Tiroler trouwjasje en het gala-uniform van de plaatselijke fanfare. Maar de bezem is niet alleen door de garderobekast van Neerlands populairste cabaretier gegaan.

Ook het sjabloon, waarmee hij al jaren variaties op een meesterwerk als Ergens
in de verte produceert, heeft hij bij het grofvuil gezet. Het Circus Youp is weer op tournee, zegt hij aan het begin van zijn nieuwe voorstelling Schreeuwstorm, en ik ben de directeur, de clown en de dieren.

Van t Hek trekt aan een touw een huifkarretje het toneel op en onder de kap zien we huisraad als een schemerlamp, een kapstok en een spiegel.

In hotels kun je volgens de cabaretier tegenwoordig niet meer lekker uitslapen, dus heeft hij zijn spulletjes maar meegenomen. Dit gegeven is eigenlijk de enige rode draad in een voorstelling die verder bestaat uit losse nummers.

Van t Hek zegt dat in zijn hoofd nog een schreeuwstorm raast, maar in zijn conferences toont hij zich een stuk milder, lijkt hij even te schuilen in het oog van zijn eigen orkaan.

Schreeuwstorm is zeker niet zijn beste programma, maar het is prijzenswaardig, dat hij is opgehouden met alsmaar op hetzelfde aanbeeld te hameren.

De humor blijft 100 procent Van t Hek, al is de toon een stuk luchtiger. En soms, zoals in het slotnummer waarvan we de clou hier niet zullen onthullen, ontaardt die luchtigheid in een frivoliteit die, net als de lakschoenen en het jasje, hem eigenlijk niet past.
:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
28-01-07 - 13:59

Bron: Algemeen Dagblad.


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100