Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Dit was het Nieuws niet op Uitzendinggemist
Deze week werd bekend dat Uitzendinggemist.nl van de publieke omroep een groot succes is en lijkt te bezwijken onder te veel bezoekers. Maar de site loopt ook gevaar doordat programmamakers en omroepen hun programma niet willen afstaan.

Zo is Koefnoen maar beperkt terug te kijken en zijn de afleveringen van Dit was het Nieuws helemaal niet te vinden op Uitzendinggemist. Vorige week stond er: De makers van DWHN willen niet dat dit programma online terug te zien is. Die melding is inmiddels verdwenen, maar DHWN blijft onvindbaar.

Frank Smeets van Uitzendinggemist.nl weet er weinig over te vertellen: Ik weet niet waarom dat is en heb er geen mening over. Het blijft materiaal van de omroepen en zij gaan erover of iets op onze site terug te zien is. Ik kan zo snel geen andere programma’s noemen die niet bij ons terug te zien zijn, wel weet ik dat onder meer Koefnoen en Keuringsdienst van Waarde maar een beperkte tijd op Uitzendinggemist.nl te zien zijn. Ik zou me voor kunnen stellen dat het een rechtenkwestie is, maar daarvoor moet je echt bij de TROS zijn.

Pieter van Elteren van de TROS: Tijdelijk op Uitzendinggemist.nl is voor ons geen optie. Bij ons is het of met een volledig archief online, of helemaal niet.
Eric van Sauers van DWHN: Er zijn tussen Dit was het Nieuws en de TROS nooit afspraken gemaakt over het bekijken van de uitzendingen via internet. In het verleden zijn de uitzendingen wel, door een communicatiestoring, via internet te zien geweest.
Een vijftal oude afleveringen van DWHN is nog wel terug te zien, maar de nieuwe niet. Van Elteren: En om eerlijk te zijn verwacht ik ook niet dat er binnenkort een overeenkomst komt die regelt dat DWHN online terug te zien is, helaas.
:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
16-12-06 - 13:11

Bron: Medianieuws.


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100