Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Plien en Bianca: Shoppen liever dan show!
Het heeft even geduurd, maar vanaf 18 december zijn de voorstellingen Biks en Ngorongoro van Plien en Bianca op dvd verkrijgbaar. Biks stamt al uit 2001 en Ngorongoro uit 2003.

„Misschien zijn we er iets te sloom voor om er achteraan te gaan dat het op dvd kwam”, zegt Bianca Krijgsman. „Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat veel mensen het willen kopen, de shows zijn ook al op tv geweest”, voegt Plien van Bennekom eraan toe. „Maar het hoesje is wel heel mooi. Dat is echt Plien en Bianca, met ruitjes en bloemetjes”, zegt Plien. „En er zit een half uur extra met beelden achter de schermen bij”, aldus Bianca.

Behalve dat de vrouwen naar eigen zeggen „te sloom” zijn om ervoor te zorgen dat hun shows op dvd terechtkomen, waren ze te druk met hun eigen shows, Koefnoen en de voorstelling Stessen samen met Paul Groot en Owen Schumacher. „We wilden alleen maar verder, nieuwe shows maken, nieuwe dingen doen. Tussendoor heb ik ook nog een kind gekregen. Tja, dan schiet zoiets als een dvd erbij in”, zegt Bianca.

Plien en Bianca leerden elkaar kennen op de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 1993 afstudeerden. Drie jaar later wonnen ze Cameretten met het programma Changez!. Voor de VPRO maakten ze de jeugdserie Zaai.

Nu willen de vrouwen weer samen het theater in met een eigen show. „In april gaan we repeteren en eind 2007 staat de première gepland.” Dat klinkt alsof er nog veel tijd is, maar Plien moet toegeven dat ze al een beetje zenuwachtig wordt. „Ik ben nu hoogzwanger en eigenlijk alleen maar daarmee bezig. En wij zijn niet zo snel met shows schrijven.” Volgens Plien zijn zij en Bianca veel te lief voor elkaar. „Dan willen we nadenken over een nieuwe show, maar eigenlijk gaan we liever shoppen of naar de film. Dat mag dan altijd. Geen van ons zal zeggen: nee we gaan nu een show schrijven.”

Ondanks dat Plien en Bianca de dvd-box schitterend vinden, hebben ze hun eigen voorstellingen nooit teruggezien. „Soms heb ik wel flarden gezien, per ongeluk. Ik vind het heel erg om mezelf te zien”, zegt Plien. „We spelen in het theater en dan moet je groot acteren. Als ik het terugzie, doe ik zo overdreven in mijn ogen”, vult Bianca aan.
Plien geeft toe dat ze Biks binnenkort toch wel graag een keer wil zien. „Inmiddels moet dat wel kunnen, denk ik”.

De eerste dvd van Plien en Bianca ligt vanaf 8 december in de platenzaak en de beschrijving is al te bekijken via CabaretMagazine.
:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
07-12-06 - 16:37

Bron: Telegraaf/Prive


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100