Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Nieuw comedy-theater in aantocht in Amsterdam
Amsterdam krijgt er een nieuw theater bij. Impresariaat Frans Ruhl opent dit najaar de deuren van een podium voor cabaret en stand-up comedy. Het theater krijgt een plek in een voormalige tabaksmakelaardij aan de Nes in het centrum van de stad.

Dat bevestigde Frans Ruhl vrijdag naar aanleiding van een artikel in NRC Handelsblad. Ruhl, onder meer zakenbehartiger van Claudia de Breij en Javier Guzman, liep al jaren met het plan een speciale plek voor comedy te beginnen.

"In de bestaande theaters moeten we steeds harder vechten om voor onze cabaretiers een plaatsje te verwerven. Zo vol zitten die theaters. Een man als Alex Agnew, die in 2003 de jury- en de publieksprijs heeft gewonnen op het Leids Cabaretfestival, kan met veel moeite één avond in de Kleine Komedie krijgen. Dat is onvoorstelbaar jammer. "

De eerste maanden na opening zullen vooral artiesten van het impresariaat optreden. Vanaf volgend jaar is er ook plek voor andere cabaretiers. Nieuwsgierigen kunnen tijdens de Uitmarkt, eind augustus, al een kijkje nemen in het comedy-theater. De officiëe opening vindt plaats op 12 oktober.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
17-06-06 - 14:40

Bron: ad.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100