Leden:



Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
SBS zet cabaret-offensief door
In tegenstelling tot wat er in andere media verscheen, zet SBS6 toch het cabaret-offensief door. Het Algemeen Dagblad meld het volgende:

SBS6 startte in november van het vorige jaar een heus cabaretoffensief. Het wil zich meer profileren als een echte familiezender.

Meer feel good programma’s, waar het hele gezin gezellig op de bank naar kan kijken. Het programma Cabaret op zes moet dat bewerkstelligen. Tineke Schouten werd gestrikt, en ook bekende namen als Guido Weijers, Veldhuis & Kemper en Sjaak Bral waren of zijn op de commerciële zender te bewonderen.

Toch stemt Nederland nog niet massaal (met uizondering van Tineke Schouten) af op SBS voor het cabaret. Vooral de voor het grote publiek onbekende cabaretiers zijn vooralsnog geen kijkcijferkanonnen.

,,Maar dat kun je ook niet verwachten,’’ zegt een woordvoerder van SBS 6. ,,We zijn nog maar een aantal maanden bezig. Dat heeft even de tijd nodig.’’

De grote namen scoren dus wel, maar SBS is zeker niet van plan om daarom minder aandacht te schenken aan de minder bekende cabaretiers. ,,We bezoeken regelmatig verschillende theaters op zoek naar nieuw talent. Zij moeten natuurlijk eerst bekend worden bij het grote publiek. Wij geven ze graag die mogelijkheid. Voor hen is het een mooi podium om zich te laten zien en wij hebben daardoor misschien wel de toppers van de toekomst.’’

SBS laat zich dus niet gek maken door wat tegenvallende kijkcijfers. Sterker, er valt nog wel wat te verwachten van de zender. Tineke Schouten krijgt een eigen ‘personality-show’, hoogst waarschijnlijk na de zomer, aan het begin van het nieuwe televisieseizoen.

Verder brengt SBS in 2007 de show Spliksplinternieuw op de buis, waarmee de Utrechtse cabaretière momenteel door het land toert. ,,En ik sluit niet uit de we in de nabije toekomst nog meer cabaretiers aan ons zullen binden.’’

Morgenavond is het eerste deel van 25 jaar Tineke Schouten nog een keer te zien. Later op de avond het eerste deel van de show Myosotis van de Brabantse cabaretier Guido Weijers.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
10-02-06 - 11:28

Bron: Algemeen Dagblad


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100