Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Jan Jaap van der Wal leider van Comedytrain en Toomler
Jan Jaap van der Wal volgt Raoul Heertje op als artistiek leider van Comedytrain en Toomler

Per 1 februari 2006 zal Raoul Heertje zijn functie als Artistiek Leider van Comedytrain en Toomler overdragen. Na 15 jaar de drijvende kracht achter en het gezicht van Comedytrain en Toomler te zijn geweest, wil Raoul zich nu meer gaan richten op zijn eigen plannen en ontwikkeling als comedian. Comedytrain is, mede dankzij zijn visie en inspanningen, in deze 15 jaar uitgegroeid tot het kwaliteitskeurmerk van stand-up comedy in Nederland. Een uniek collectief van talenten, ook omdat het eigenaar is van het succesvolle theater Toomler en het Comedytrain Impresariaat.

Raoul zal worden opgevolgd door Jan Jaap van der Wal.Jan Jaap zal ondersteund worden door drie andere actieve Comedytrain leden van het eerste uur: Theo Maassen, Hans Teeuwen en Eric van Sauers.

Jan Jaap van der Wal: "Als zeventienjarig broekie werd ik aangenomen bij Comedytrain en ik ben dus inmiddels al weer negen jaar lid. Ik kijk er enorm naar uit om samen met Hans, Theo en Eric het goede werk van Raoul voort te zetten en verder uit te bouwen. En om Raoul zelf achter zijn broek aan te zitten, uiteraard."

Erik Gerritsen (zakelijk directeur Concertgebouw en voorzitter van het dagelijks bestuur van de vereniging "de Comedians" waaronder Comedytrain en Toomler ressorteren): "Ik wil Raoul danken voor zijn inspanningen en de manier waarop hij Comedytrain, Toomler en Stand-up in Nederland op de kaart heeft gezet. Zonder Raoul en zijn broer Eric had het cabaretlandschap in Nederland er heel anders uit gezien. Raoul draagt zijn functie over op een moment dat het beter dan ooit gaat, met wekelijks uitverkochte shows in Toomler en interessante nieuwe talenten. Natuurlijk blijft Raoul als comedian van Comedytrain nauw betrokken bij alles wat er speelt en zal hij, waarschijnlijk vaker dan ooit, op het podium van Toomler te zien zijn."

Comedytrain
Stand-up collectief Comedytrain introduceerde in de jaren '90 het fenomeen stand-up comedy in Nederland. Inmiddels is het thuishonk Toomler (onder het Amsterdamse Hilton) uitgegroeid tot het middelpunt van stand-up comedy in Nederland. Comedytrain - de top van de Nederlandse Stand-up Comedians: Thomas Acda, Najib Amhali, Kees van Amstel, Daniël Arends, Pieter Bouwman, Victor Brands, Steef Cuijpers, Thijs van Domburg, Lenette van Dongen, Ronald Goedemondt, Bas Grevelink, Emilio Guzman, Raoul Heertje, Marc-Marie Huybregts, Dolf Jansen, John Jones, Nico van der Knaap, Howard Komproe, Henry van Loon, Theo Maassen, Wouter Meijs, Murth Mossel, Sander van Opzeeland, Cindy Pieterse, Stefan Pop, Idse de Pree, Eric van Sauers, Marc Scheepmaker, Owen Schumacher, Hans Sibbel, Hans Teeuwen, Arthur Umbgrove, Rob Urgert, Roué Verveer, Jan Jaap van der Wal, Sanne Wallis de Vries, Micha Wertheim en Michel Wolf.

Voor meer informatie over Comedytrain:
[email protected]
Voor meer informatie over Toomler : [email protected]
:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
06-02-06 - 13:31

Bron: Toomler.


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100