Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Witlof en Bloemkool

Witlof en bloemkool


“Niet met je natte haar naar buiten,” schreeuwde mijn moeder geregeld. Geen idee dat ik dat uberhaupt gedaan heb, want ik ging gewoon buiten spelen. Volgens mij droogde ik me helemaal niet af. Nu uiteraard altijd, zelfs mijn haar. “...want dan vat je kou,” volgde er nog achter aan als ik al bijna de hoek om was.


Mijn pa overtuigde me s’avonds met: “De uren voor twaalf tellen dubbel.” Het is bedrog van ouders om mij als kind te manipuleren om vroeg naar bed te gaan. Nooit vertelde ze waarom. Het is een ‘iets te zeggen hebben’ dat circuleert onder ouders en gretig wordt uitgewisseld bij op het schoolplein. Het zijn de panini-voetbalplaatjes of flippo’s van de ouders. Het allergrootste bedrog was rond etenstijd als ik geen zin had in één of andere gore groente. “Witlof is de lievelingsgroente van Ruud Gullit,” zei mijn moeder dan. Beste moeders, over sinterklaas mag je liegen alsof je leven er van af hangt, maar dít is hersenspoelen door het misbruiken van een jeugdheld. Destijds excelleerde ik als 8-jarige in een jeugdelftal uit Duiven en natuurlijk at ik die hele pan witlof op. De dag erna at ik drie borden bloemkool leeg omdat “Ruud Gullit dat ook heel erg vaak at”. Mijn moeder wist blijkbaar niet dat ik op het trapveldje achter altijd Marco van Basten was, anders dan was witlof en bloemkool was de lievelingsgroente van Marco van Basten geweest.


Onlangs verklaarde mijn knappe kapster dat je inderdaad kou vat als je met natte haren buiten bent. En het blijkt met de stand van de maan te maken te hebben dat uren voor middernacht zwaarder tellen. Maar ik zweer het je, dat weten de ouders op het schoolplein níet! Laat ik alsjeblieft nooit lezen in een sportmagazine dat de lievelingsgroente van Ruud Gullit blijkt te zijn: witlof en bloemkool.


www.robertderksen.nl

Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100