Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Groninger Studenten Cabaret Festival – Laatste try out weekend
Organisatie: 8 toffe studenten uit Groningen.
Deelnemers: Esteban, De Cartoons, Ronald Smink, René Meurs, Gijs Nillissen, Robert Derksen
Regisseuse: Wimie Wilhelm
Vaste technicus: Tim Bosselaar
Aanleiding: 4de en 5de try – out
Plaats: Concordia te Enschede en La Bonbonniere te Maasstricht

Ajax wordt overschat. Ajax zal met hun nieuwe sponsor Aegon vast ook niet verzekerd zijn van winst. Rita Verdonk wordt overschat: Uit onderzoek blijkt dat Rita Verdonk en Geert Wilders nu samen 20% van de stemmen zouden krijgen. Uit ander onderzoek blijkt dat 80% van de mensen slim is.

De zaal van schouwburg ‘La Bonbonniere’ in Maasstricht wordt onderschat. Tot nu toe gingen de try – outs behoorlijk goed, maar van alle 6 deelnemers hebben er veel moeite met de zaal in Maasstricht. Dit is de laatste voor het festival zelf en dat is dan toch wel balen.

Concordia in Enschede, amper een week eerder en een erg mooie zaal, ging een stuk beter. Waar ligt dat aan? Een te makkelijke verklaring zou zijn dat het moeilijk is om in het buitenland te spelen. Nee, ik probeer een metafoor te bedenken om het uit leggen: “De ene vrouw in de kroeg zal om je lachen, de ander slaat je zodra je haar aanspreekt al in je gezicht en bij mij doen ze vaak net of de muziek heel hard staat en ze me niet verstaan.” Veel verder dan dit voorbeeld kom ik niet, dus laten we het anders maar op magie houden!

Wat niet te onderschatten valt is de sfeer onderling. Twee dagen Maasstricht met alle deelnemers en de organisatie levert in ieder geval een mooie stapavond op. Heerlijk om met zo’n stel gekken bij elkaar een avond door te brengen. Rustig wat drinken zit er niet bij, want het is alleen maar klooien en ouwehoeren en dat is mooi! Ik zal geen voorbeelden noemen, anders wordt het “daar had je bij moeten zijn” – gehalte wel erg groot!

Waar je in ieder geval bij moet zijn: Het festival! Op 24 en 25 oktober zijn de halve finales in de Stadsschouwburg in Groningen. Op vrijdag 26 oktober is de finale en hopelijk belanden we na afloop met z’n allen in ieder geval nog één keer in de kroeg!

Robert Derksen
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100