Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Groninger Studenten Cabaret Festival – 3de try out weekend
Organisatie: 8 toffe studenten uit Groningen.
Deelnemers: Esteban, De Cartoons, Ronald Smink, René Meurs, Gijs Nillissen, Robert Derksen
Regisseuse: Wimie Wilhelm
Vaste technicus: Tim Bosselaar
Aanleiding: 3de try – out
Plaats: Wertheater, te Utrecht

Als je langs de gracht in Utrecht loopt, kan je vaak een trappetje naar beneden nemen. Dan wandel je vervolgens op gelijke hoogte met het water richting een cafeetje, restaurant of in dit geval het Werftheater. Bij de deuropening staat een man met uitgestrekte hand. De man is niet breed, maar ook niet dun, niet lang, maar ook niet klein, niet oud, zeker niet jong, maar sowieso vriendelijk en open. Het is de huistechnicus van het theater. Op zijn uitgestrekte hand volgt: “Hai, Robert”. Even twijfel ik of hij mij groet of zich voorstelt. Het blijkt het laatste. Als naamgenoot voel ik meteen een lichte band, mede door de oprechte glimlach bij de ontvangst.

Als we met iedereen van het festival wederom heerlijk gaan eten dan blijft Robert achter in het theater. Hij regelt ook alles omtrent de reserveringen en de bar. Als wij terugkomen is de “Hulp – Robert” er ook: Ina. Voor Robert en Ina zal dit theater als hun thuis voelen en wij zijn daar te gast. Ik ben blij dat wij bij ‘hen thuis’ in deze gastvrije, informele en knusse sfeer mogen spelen. Al snel voelt het ook als óns thuis.

De zaal zit vol en we worden met meer dan een oprechte glimlach ontvangen. Het gaat zelfs erg goed en de aanscherpingen na vorige week blijken goed uit te pakken. Gaat het slecht dan baal je extra omdat je naar de Halve Finales op 24 en 25 oktober toewerkt. Gaat het goed ben je extra blij omdat je in hoofd al in de Schouwburg van Groningen staat. Maar eerst nog Enschede en Maasstricht.

Ik ben benieuwd naar de Robert en Ina van theater Concordia in Enschede. Elk theater heeft namelijk een Robert en Ina. Elk klein theater in ieder geval. Deze Robert en Ina blijven me bij.

Robert Derksen
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100