Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Groninger Studenten Cabaret Festival – 2de try out weekend
Organisatie: 8 toffe studenten uit Groningen.
Deelnemers: Estaban, De Cartoons, Ronald Smink, René Meurs, Gijs
Nillissen, Robert Derksen
Regisseuse: Wimie Wilhelm
Aanleiding: 2de try - out weekend
Plaats: Den Haag / Theater PePijn

Wat is theater PePijn mooi geworden zeg. Een heerlijke zaal, altijd uitverkocht en vriendelijk. Op een paar dronken gasten na dit keer. Ik heb wel eens 33 beschonken brandweermannen tijdens een personeelsavondje in de zaal gehad, maar dat was leuker dan 3 dronken figuren. Ronald Smink begint de avond en wordt constant onderbroken. Na een korte improvisatie en ze aandacht gegeven te hebben blijkt dat ze echt geen fatsoen meer kennen en behoorlijk irritant blíjven. Ronalds opmerking: “En nu gaan jullie weg of ik stop er mee” wordt met luid applaus begroet.

Na een korte onderbreking en de excuses van Ronald: “Sorry van zo net, ik dacht dat het leuk was mijn familie mee te nemen” gaat de avond weer verder. Ook René en ik vallen in een warm bad. Toch voelt het bij mijn stuk niet helemaal goed. Misschien komt het door een stukje scherpte. Na afloop heb ik het er met onze regisseuse Wimie over en ze geeft aan dat de opbouw op een paar plekken de opbouw anders moet.

Intussen ben ik daar mee aan de slag gegaan en soms is het echt puzzelen. Een stukje over geloof moet ergens anders zo blijkt, maar waar? Bij een ander stukje moet ik nog een paar andere grappen bedenken. Dat is doordat de soort grap bekend is, meer een ‘invuloefening’, maar dit keer wel een moeilijke. Het verbeteren en aanscherpen van een voorstelling is een leuk proces, althans als het lukt.

Maandag kan ik de veranderingen wederom uitproberen voor publiek. De ene voorstelling is nog niet afgelopen en ik kijk al weer uit naar de volgende: maandag 1 oktober in het Werftheater te Utrecht. Het is ook erg gezellig met zo’n grote groep mensen op pad te gaan. Afgelopen maandag hebben we vooraf heerlijk gegeten in ‘Café Babbelen’. En zo zijn we langzaam aan op weg naar de schouwburg van Groningen.

Robert
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100