Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Groninger Studenten Cabaret Festival – 1ste try outs
Organisatie: 8 toffe studenten uit Groningen.
Deelnemers: Estaban, De Cartoons, Ronald Smink, René Meurs, Gijs Nillissen, Robert Derksen
Regisseuse: Wimie Wilhelm
Aanleiding: 1ste try – outs
Plaats: Betty Asfalt Complex, te Amsterdam

Eindelijk spelen! Van vrijdag tot en met zondag speelden we in het knusse Betty Asfalt Complex. Het publiek en het podium lijken met elkaar verbonden, het ziet er leuk uit. Wel hopen dat het vol zit, want dat speelt fijner. Uiteindelijk blijkt het druk genoeg en het gaat heerlijk.

Onderling is de sfeer beter dan bij de VVD! De sfeer is zelfs super, want voor de voorstelling hebben we een hoop lol in de kleedkamer. We proberen elkaar ook zoveel mogelijk te helpen. “Jongens ik heb hier nog een andere grap nodig” of “Jantje Smit moet je eruit gooien als clou. Ten eerste is het geen ‘Jantje’ meer en is hij populair waardoor hij niet meer klopt bij je set – up, ten tweede ben ik fan van hem” of “Blijf eens stil staan bij je liedje, dat pakte de vorige keer veel beter uit.”

Het leuke van deze try – outs is dat we de dag er na weer spelen en iedereen dus blijft hangen. Samen met Gijs en Ronald slapen we bij een vriend van me in Oud – West. Tijdens de terugweg maken we tijdens onze zoektocht naar wat te eten kennis met de Amsterdamse gastvriendelijkheid na middernacht. Na een fikse woordenwisseling tussen de friettenthouder en alle overige gasten besluiten we verder te gaan waarop een doodsbedreiging volgt bij de volgende tent. Welkom in Amsterdam!

Eindelijk thuis vallen we vrij snel in slaap waarna we een dag later gelukkig weer aan de slag mogen. Een dag later zijn een aantal grappen vervangen en speel ik een net iets ander eind. Het is minder druk dan de eerste 2 dagen, maar als je het publiek toch voor je weet te winnen is dat een extra kick. Het blijft de komende tijd veel schrappen en vooral schaven. En gelukkig ook spelen: 23 en 24 oktober in het PePijn theater in Den Haag!

Robert
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100