Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Groninger Studenten Cabaret Festival – repetitieweekend
Organisatie: 8 toffe studenten uit Groningen.
Deelnemers: Estaban, De Cartoons, Ronald Smink, René Meurs, Gijs
Nillissen, Robert Derksen
Regisseuse: Wimie Wilhelm
Aanleiding: Workshopweekend
Plaats: Camping / jeugdherberg Schoonoord

Het workshopweekend staat vooral in het teken van elkaar zien spelen. Gezien de hoeveelheid bier die de koelkast grotendeels vult, staat het weekend ook in het teken van gezelligheid. Dat uit zich ook in een groot kampvuur waarbij Philip laat zien hoe je een mega steekvlam maakt met wat olie, Gijs gitaar speelt en onder andere ik erg vals zing. Zelf beland ik al vroeg in bed met een donald duck die ergens rond slingert. Plots denk ik: “Als je alle harde taal en onzin die Geert Wilders roept wegfiltert, hou je in Limburgs accent over: ‘Ik heb zin in een vlaai’. “ Maar genoeg over politiek daar hebben we nog een heel jaar voor.

Het is erg leuk om de andere deelnemers te zien spelen en om de grote verschillen in stijl te zien. De één briljant absurdistisch, de ander met fraaie rust en lijn in het verhaal en weer een ander met veelbelovende losse skechtes. Het blijft wel raar om slechts voor elkaar en de organisatie te spelen. Waarschijnlijk doordat ik vlak voordat ik zelf mag helemaal in een scheur heb gelegen om anderen, ga ik te ontspannen aan de slag. Een beetje zenuwen is vaak juist goed.

De concentratie is echter ver te zoeken en ik speel mede door een zweepslag ook nog eens zonder energie. Oftewel mijn voorspelen is weinig soeps, maar dat levert ook wel weer grappige momenten op en inspiratie voor een volgende keer. Nu mag het nog, op 7, 8 en 9 september beginnen de try – outs in het Betty Asfalt complex in Amsterdam.

Het schrijven, schaven en schrappen vergt veel tijd evenals het leren van nieuwe teksten. Maar het is leuk en bij elke stapje dat we verder zijn in het traject krijg ik er meer zin in. Zojuist kreeg ik een bericht van een andere deelnemers dat het pokerkoffertje mee gaat voor tussendoor of na afloop. Kijk dat wordt hoe dan ook wel gezellig komend weekend. Laat die try – outs maar komen!

Robert
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100