Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Groninger Studenten Cabaret Festival - deelnemersdag
Organisatie: 8 toffe studenten uit Groningen.
Deelnemers: Estaban, De Deens Cartoons, Ronald Smink, René Meurs, Gijs Nillessen, Robert Derksen
Regisseuse: Wimie Wilhelm
Aanleiding: Deelnemersdag

Wat is een deelnemersdag? Een leuke dag in Amsterdam met de organisatie en de andere deelnemers aan het festival. Het festival zelf is pas eind oktober, maar nu al is er een eerste kennismaking. Geen cabaret of theater maar een museum: We zijn naar ‘Nemo’ geweest in Amsterdam.

Na het museum zijn we naar een strandtent geweest aan een stadsstrand in West.
Stadsstrand betekent in dit geval een beetje zand en ergens is ook wel water, maar volgens mij nog goorder dan de grachten. Is dat een goed woord goorder? Het was een relaxte lounchtent met wel veel te felle en irritante lichten die ook nog lelijk waren. Ik vraag me af hoe de hippe manager daar ooit serieus voor heeft gekozen: “Ja die zijn katslelijk en je wordt blind als je er te lang in kijkt, máár ze zijn hip dus hang maar vol die tent”. Hier werken de mensen die in een theater als typetje worden neergezet, maar waarbij je denkt dat het is uitvergroot of verzonnen. Nou kom kijken in Strandtent West. Of kom überhaupt naar Amsterdam.

De heerlijke interactie begint al bij het eerste terras waar onze regisseuse van het festival Wimie Wilhelm vraagt hoe duur haar cappuccino is. In plat Amsterdams volgt: “Já weet ik veel...”. Er komt nog net niet achteraan: “Zoek het effe lekkeh zelf uit meid!”. En zo was er (zonder waardeoordeel) ook een typische Amsterdamse buschauffeur, een dunne homo met een ‘Roemeens hoofd’, een niet zo snuggere patser als barman, en een groep van 20 studenten die bier drinken nog stoer vinden. De interactie met mensen in Amsterdam is al voldoende voor een vermakelijke dag. En zo ook was het erg relaxt onder elkaar.
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100