Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Dag Europa
Woensdag was de 'Dag van Europa'. Dag Europa. Waarom willen wij één Europa? Ik hoef Limburg niet eens bij Nederland. Dat komt omdat Geert Wilders uit Venlo komt en dus zijn álle Limburgers bekrompen en irritant. Ik hoop niet dat Geert dit als discriminerend ziet of als generaliserend.

Turkije wel of niet bij Europa? Van mij hoeft het niet, maar ik heb géén idee waarom. Waar ben ik bang voor? Aan de andere kant denk ik: Nederlanders en Turken zijn allebei mensen. Já en wij verschillen, ja. De één loopt op klompen en woont in molens en de andere zijn lui en werkloos.

Polen zit wel bij de Europese Unie. Op 1 mei zijn de grenzen open gegaan voor Poolse werknemers waardoor ze geen werkvergunning meer nodig hebben om hier te komen werken. Dat is zeer positief voor de Europese Economie. In Polen woont een meisje van 7 dat nu net iets meer kan eten, mooiere kleertjes krijgt, wat duurdere spulletje. En ze heeft meer knuffels waar ze troost bij vindt als ze haar moeder mist.

Het grootste voordeel van echt één Europa dat is dat we altijd Europees kampioen voetbal worden. Stel je hebt één Europa. En je gaat zaterdag naar Feyenoord - Groningen, dan klinkt het volgende vanaf de tribune toch heel raar:
Supporter 1: "Wij gaan Europa in." "Wij gaan Europa in." "Wij gaan Europa in."
Supporter 2: "Waar zijn we nu dan lul." "Waar zijn we nu dan lul."

Hoe kan je je nou Europeaan voélen? Kan ik dat plots net zo gladjes als een Italiaan een vrouw versieren? Krijg ik dan zin in Brantwurt en Duits bier? Word ik plots 1 meter 50, krijg ik spleetogen en zin in loempia? Uhm,... wij zijn toch allemaal wereldburgers?

www.robertderksen.nl

Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100