Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Sekssymbool
Een perfect slanke vrouw, lang bruin haar en een gouden bikini. Ze ligt op een duikplank en de achtergrond kleurt blauw van het water.

Het is een reclameposter voor een kledingbedrijf. Niks mis mee. Maar de Christen-Unie (CU) wil deze poster verbieden omdat deze vrouw volgens de CU als sekssymbool wordt neergezet. On-ge-lo-fe-lijk. Oftewel volgens de CU mag u als vrouw niet in een bikini op het strand liggen. Plots zie ik het beeld voor me van mevrouw Rouvout die hartje zomer in een coltrui zit te breien. Met eventueel daarover heen een bikini. Zullen we het in deze context eens over integratie hebben?

Is dit innerlijke drang en noodzaak voor dhr Rouvout en companen om in het kabinet te zitten? Ik had bij het zien van die reclameposter nooit gedacht aan een vrouw als sekssymbool. Totdat dhr Rouvout een stijve kreeg.

Ik wil het wel met de CU hebben over dubbele loyaliteit. Staat hun loyaliteit aan God hun loyaliteit in de weg aan ´deze tijd´ in de weg? Of aan zelfreflectie? Geert W. lijkt ook al geen zelfreflectie te hebben. Het is een pop, een wassen beeld alsof hij bij Madame tussaud staat en ondertussen hele erge dingen zegt. En dat alles emotieloos, ingestudeerd en bedacht. Een ‘Tsunami van Islamisering’! Dan heb je er als Hollander toch weinig kaas van gegeten.

En deze mensen moeten het land regeren. Die moeten beslissingen maken over u en mij en vóór u en mij. Alsof je Georgina Verbaan een IQ – test laat presenteren. Alsof je de domste man op aarde laat beslissen of je Irak binnenvalt of niet. Wat nog redelijk dicht bij de waarheid ligt. Alsof je Erica Terpstra een gouden bikini aantrekt.
Alsof je Marco van Basten bondscoach maakt.

Het is van der zotte. Ik waan mij minder veilig met het idee dat de CU en Geert W. zoveel te zeggen hebben over ons land dan met het idee dat er zoveel Islam – gelovigen in mijn wijk wonen. Het idee dat de CU en Geert W zoveel mensen hebben die op ze stemmen maakt me nog banger.

Ik pas hem niet maar ga even bijkomen voor een grote poster van een mooie vrouw met een gouden bikini.

www.robertderksen.nl
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100