Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Geen Dubbele Gedachte!
Dubbele ruilen? Met kaarten misschien! Maar toch niet met een paspoort. Denk even met me mee. Wanneer ben je méér loyaal aan Nederland? Als je een Marokkaans paspoort én een Nederlands paspoort hebt óf als je alleen een Marokkaans paspoort hebt?

Zullen we dan ook dubbele namen afschaffen? Jan – peter noemen we voortaan Peter. Hendrik – Ido – Ambacht heet voortaan Ido. Noord – Holland heet Noord. En Katja die intussen getrouwd is en luistert naar de achternaam Schuurman-Römer noemen we nog steeds een lekker wijf.

Nog een vraag: Wanneer voel je je meer welkom in een land? Als je geaccepteerd wordt óf als je meteen de banden met je liefde moet afsnijden?

Politiek hoeft niet moeilijk te zijn! Men zegt dat Geert Wilders de publiciteit omtrent het dubbele paspoort alleen maar zoekt om te scoren. Als je wilt scoren Geert ga dan gewoon lekker een potje voetballen tegen Feyenoord! Als hij het echt doet om te willen scoren, betekent dit dat er nog een hoop randdebielen in ons land wonen die het op dit onderwerp met hem eens zijn. Anders kan je dus nooit electoraal succes halen. Politiek is dus toch niet zo simpel.

Hij wil scoren, maar doet ondertussen niet mee aan de provinciale staten verkiezingen. Ik vind het een goede grap. Bij die verkiezingen vorige week woensdag was er een hele lage opkomst, waarvan de Politiek baalde. Nou en. Het gaat toch niet om opkomst, maar om de kwaliteit van de stemmen. Een vriend van me belde rond 19.00h z’n ouders op. Of die voor hem wilde gaan stemmen, en het maakte niet uit wat. Lekker is dat, dan heb je een hogere opkomst, maar dan loopt er iemand bij die zomaar wat invult.
Of dit hoor ik ook zo vaak: “Ik weet het niet, ik beslis wel in het stemhokje.” Hans Sibbel heeft het zo mooi verwoord in zijn cabaretprogramma: “Het is toch niet ons doél om een hokje rood te vinken of om op een knop te drukken.” Inderdaad het gaat toch om een afgewogen keuze en anders liever niet stemmen.

Want bij ‘zomaar wat invullen’ kom je dus uit bij Wilders. Hij is in het nieuws, valt op, en dan roep je als ze je bellen voor een opiniepeiling “Wilders”. In de peilingen staat hij nu namelijk al op 17 zetels. Kom op, over 4 jaar zijn pas weer verkiezingen. Zullen we gaan peilen op wie we over 8 jaar verliefd worden? kappen met die peilingen.

Wouter bos riep direct na de verkiezingen dat de PvdA een Generaal Pardon wilde. Dat deze grote partij de steun had van vele kiezers die op hen hadden gestemd. Maar die kiezers hebben PvdA gestemd omdat Wouter een lekker kontje heeft of omdat hij ook van paardrijden houdt. En omdat wij zomaar wat aanvinken, daarom is er nu een Generaal Pardon.

In deze column zit geen dubbele laag, want dat is niet loyaal. En ook al wordt de toon harder in de tweede kamer en kunnen ze helaas niet het goede voorbeeld geven deze column wil ik netjes houden. Dank u vriendelijk voor het lezen. En in mijn eigen peilingen speel ik over een paar jaar in de Kleine Komedie in Amsterdam!

www.robertderksen.nl
Bekijk archief
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100